Herşey çocuklarla güzel!

Öğrencilerin birbirinden güzel etkinlikleri coşkuyu arttırdı:

Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlayan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, M.Fehmi Gerçeker Stadyumun'da ilçe halkının yoğun katılımıyla sürdü.

Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı ve Belediye Başkanı Ergün Koç, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Programı Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak ve Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in yanı sıra daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda ilçe halkı izledi.

Sunumunu Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Kadir Yılmaz ile Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Merve Ayaz’ın gerçekleştirdiği programın açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin yaptı.

Konuşmasına “Bayramlar” isimli şiirle başlayan Dingin, haklı bir coşku ve heyecan yaşadıklarını kaydetti.

23 Nisan’ın sevgi ve kardeşliği öne çıkardığına dikkat çeken Dingin öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği anlamlı bir günü kutluyoruz. 23 Nisan’da ulusumuz kendi yazgısına el koymuştur. 23 Nisan, ortak sesin yükseldiği ulusal egemenliktir. Öğrencilerimizi, Atatürk’ün yolunda ilmin ve aklın aydınlığında geleceğe hazırlıyoruz. Çocuklarımız; sizleri çok seviyor ve geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz. Okulda kazandıklarınızı yaşamınıza yayın. Sabırlı, sebatlı ve iradeli olun. Sizlerle gurur duyduğumuzu hiç unutmayın.

Değerli öğretmenlerimiz; sorumluluklarımızın farkında olmayız. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğinizden kuşkumuz yoktur. Ülkesini seven, bayrağına bağlı nesiller sizlerin elinizdedir.

Sevgili velilerimiz; Sizler, bizlerin dalı, budağı, gözü, kulağısınız. Başarıya sizlerin vereceği destekle ulaşacağız. En büyük mirasınız, ne para, ne puldur. Ne büyük mirasınız çocuklarınızdır. Onlara sahip çıkın. Sorumluluk duygusu kazanmış, vatanını seven evlatlar yetiştirin.”

Ömer Matlı İlköğretim Okulu öğrencisi Mümin Arda Oruç’un önderliğinde tüm öğrencilerin “Andımız”ı söylemesinin ardından, şiir okuma yarışmasının birincileri; Kürşat Eseroğlu (Ömer Matlı İ.Ö.O.), Ahmet Bülbül (Ş.Serkan Şahin İ.Ö.O.) ve Cihat Çağrı Çiftçi (Ömer Matlı İ.Ö.O.)’nin seslendirdiği şiirler yoğun alkış aldı.

Daha sonra Cumhuriyet ve Atatürk İlköğretim Okulları'ndan oluşan halk oyunları gösterileri izleyenleri coşturdu.

23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle Bulgaristan’ın Nedelino şehrinden Karacabey’e gelen öğrenciler, şenliğe renk kattı. Kendi bölgelerinin yöresel halk oyunlarını sergileyen Bulgar öğrenciler, izleyenlerden tam not aldı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin, kurtuluş mücadelesini anlattığı gösterisi görülmeye değerdi. Minik öğrenciler içtenlikle sergilediği gösterisinde, vatan uğruna nice şehitlerin feda edilebileceği mesajı verdi.

14 Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan koro, birbirinden güzel çocuk şarkılarıyla halka güzel dakikalar yaşatırken, Kafkas Derneği öncülüğünde gerçekleşen gösteriler ilgiyle izlendi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin kılıç kalkan gösterisi büyük beğeni toplarken, Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu öğrencilerinin artistlik-jimnastik gösterileri coşkuyu arttırdı.

Ardından, ilçe kompozisyon yarışması birincisi olan Sarıbey Serkan Argın İlköğretim Okulu öğrencisi Miraç Sülün’ün “23 Nisan” konulu eseri ilgiyle dinlendi.

Programda ilgi çeken diğer bir etkinlik ise, Karacabey Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Güreş Takımı’nın şovlarıydı.

Geleceğin en büyük pehlivanları olmayı amaçlayan güreş sevdalısı öğrencilerin, Pele Mehmet ve grubu eşliğindeki gösterileri alkış yağmuruna tutuldu. Güreş Antrenörü Ali Varol önderliğinde birbirleriyle er meydanında güreş tutan öğrencilerin performansları ise yoğun alkış aldı.

Misafir Sanatçı olarak dünkü bayrama renk katan Alper Dinçer, seslendirdiği birbirinden güzel Barış Manço ve Türk Pop Müziği şarkılarıyla çocuk ve yetişkinlikleri eğlendirdi.

Öğrencilerin, birbirinden güzel gösterileriyle bir başka kutlanan stadyumdaki etkinlikler, okulların tören geçişinin ardından sona erdi.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.