Minik Buse’nin yürek dağlayan hikayesi

Susurluk’ta yaşayan İlhan Kamalı (36) ve Akile Kamalı'nın (34) büyük kızı Zeynep (12) ve küçük kızı Buse'nin yaşamı, 8 Ekim 2004'te evlerinde televizyonun patlaması sonucu meydana gelen yangında karardı. Olayda yüzü elleri ve bacakları yanan Buse'nin zorlu hastane serüveni, Susurluk Devlet Hastanesi'nden başladı. Balıkesir, İzmir Ege Üniversitesi, Ankara Hacettepe ve Başkent Üniversitelerinin ardından bir hayırseverin desteğiyle gittiği Almanya'nın Stuttgart Marien Hospital'de devam etti. Bugüne kadar 32 ameliyat geçiren Buse'nin ellerinin ve yüzünün düzelebilmesi için 30'a yakın operasyon daha geçirmesi gerekiyor.

Baba İlhan Kamalı bu süreçte kızı için sık sık izin aldığı gerekçesiyle işinden de olunca Mustafakemalpaşa’ya yerleşmek zorunda kaldı. Baba bir fabrikada işçi olarak çalışırken, Buse de Yalıntaş İlköğretim Okulu'nun üçüncü sınıfına devam etmeye başladı.

Kızının tedavisi için bütün mal varlığını harcadığını ve şimdi asgari ücretli olarak çalıştığını anlatan İlhan Kamalı, mesai saatleri dışında seyyar satıcılık yaptığını söyledi.

Buse'nin tedavisi için tüm yenilikleri takip ettiğini kaydeden İlhan Kamalı, “Artık gücüm tükendi. En son bulduğum borç para ile Antalya'ya gittik. Akdeniz Üniversitesi'nde yüz nakli operasyonu haberini okumuştuk. Onun için Antalya'ya gittik. Ancak görüştüğümüz doktorlar yüz nakli için 16 yaşının beklenmesi gerektiğini söylediler. Üstelik bu ameliyat için çok büyük miktarda para gerekiyor” dedi.

Yüz nakli dışında Buse'nin normal yaşantısını sürdürebilmesi için belirli aralıklarla operasyonlara ihtiyacı olduğunu ve geçen ay yapışık olan serçe parmağı için operasyon yapıldığını kaydeden Kamalı, devletin veya bir yardım kuruluşunun Buse'ye sahip çıkmasını istedi.

“Şu anda yaşı küçük ve bir şeyin farkında değil” diyen Kamalı, büyüdüğü zaman yüzünün ve saçlarının olmamasının daha büyük sıkıntılara yol açacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.