Kulübe sahip çıkan olmadı!

Mustafakemalpaşaspor’un kaderi Karacabeyspor’a benzemek üzere:
 
 
Mustafakemalpaşaspor’un geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen kongresinde de olumlu bir gelişme yaşanmayınca yasal süreç başladı, umutlar tükendi. Kulübün evrakları birkaç gün içinde Kaymakam Kazım Karabulut’a teslim edilecek.
Mahkeme sürecine giren kulüp, son anda bir mucize yaşanıp kapanması engellense dahi süper amatör kümeden birinci amatör kümeye düşmesi an meselesi.
Bu hafta içi mülki amirlerinin de bir araya gelerek kulübün kapanma sürecinin masaya yatırılması bekleniyor. Gerçekleştirilmesi umut edilen bu olağanüstü toplantıda kapanma sürecine çare bulunsa bile, futbolcusu ve teknik direktörü bulunmayan kulübün iki hafta sonra başlayacak olan süper amatör kümedeki ilk iki maçına çıkması zor görünüyor.
Kulüp iki maça çıkamayıp hükmen mağlup sayılırsa Türkiye Futbol Federasyonunun “Bir sezonda iki kez hükmen mağlup sayılan bir takım bir alt lige düşürülür” maddesi gereğince, profesyonel lige çıkmanın zor olduğu süper amatör kümenin de altına düşecek. Bu durumda, bir zamanlar 2. lige kadar yükselen bu köklü ve tarihi kulüp çok uzun yıllar profesyonel liglere veda etmiş olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.