“Salça” dolandırıcılığı

 
Karacabey’de bir salça fabrikasından aldıkları 16 bin 178 kutu salçayı adresine teslim etmeyen şahıslar, Konya’da yakalandı. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslar, salçaları bir depoya indirirken ele geçirildi.
Akhisar Köyü’nde salça fabrikası bulunan Özkan Tunç, Ankara’daki bir toptancıya 16 bin 178 kutu salça götürmesi için nakliyeci İntikam Ö. ile anlaştı. Salçaları 68 HS 315 plakalı kamyonuna yükleyen İntikam Ö., yükü Ankara’daki adres yerine Konya’ya getirdi. Salçaları nakliyeye verdikten 4 gün sonra hala adrese ulaşmadığını öğrenerek dolandırıldığını anlayan Özkan Tunç polise ihbarda bulundu.
Yapılan çalışmalar sonrası kamyonunun Konya’da Merkez Selçuklu İlçesi Toptancılar Sitesi’nde bulunduğunu ve salçaların bir depoya indirildiği ihbarını alan polis baskın düzenledi. Yapılan baskında piyasa değeri 38 bin TL olan salçaları yarı fiyatına satın aldığı tespit edilen Ahmet A. ve Mustafa Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin verdiği ifade doğrultusunda salçaları verilen adrese götürmeyen ve satan İntikam Ö.’nün ağabeyi Ercan Ö. ile salçaların satılmasında aracılık yapan 4 kişi polis tarafından yakalandı.
Gözaltına alınan şüpheliler, polisteki sorguları ardından Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, hastane önünde kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Polis, olaya karıştığı öne sürülen İntikam Ö.’nün yakalanması için çalışmaları sürdürüyor.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.