94/4 A grubu askerler silah altına

Karacabey Askerlik Şubesi, 1994/4 tertip A grubu askerlerin 3 ile 6 Kasım 2014 tarihleri arasında silâhaltına alınacağını duyurdu.
Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri eğitim merkezlerini www.turkiye.gov.tr e-devlet kapısı üzerinden öğrenebilecek. İsteyen yükümlülerden birinci grupta sevke tabi olanlar, 14-30 Ekim 2014, ikinci grupta sevke tabi olanlar ise 03-19 Aralık 2014 tarihleri arasında askerlik şubelerine gitmeden, e-devlet kapısından sevk işlemini yapabilecekler. Yükümlüler, askerlik şubelerine veya e-devlet kapısından 14-30 Ekim 2014 tarihleri arasında yaptırdığı/yaptığı sevk işlemlerinin yol ve iaşe bedellerini, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle PTT işyerlerinden veya PTT Kart ile PTTmatiklerden alabilecek.
Sevk evraklarını almak üzere başvuracak yükümlülerin, nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
Askere alınacakların sevk evraklarını en geç 06 Kasım 2014 tarihine kadar almaları gerekiyor. Sevk evraklarını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından, mahkemeye verilerek cezalandırılabilecekleri için yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları isteniyor.
1111 Sayılı Askerlik Kanunu’nun 45. maddesi gereğince, yükümlülere tebligatlar TRT aracılığı ile yapıldığından, sevke tabi yükümlülerin askere sevki için çağrı tebligatı gönderilmeyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.