81. Büyük Atatürk Koşusu bugün!

Büyük Atatürk Koşusu’nun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıldönümü sebebiyle bugün 81. kez koşulacağı bildirildi.
Karacabey Belediyesi’nin desteği ile yapılacak olan etkinliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü organize edecek.
Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam; “Ülke genelinde her yıl 27 Aralıkta yapılan bu koşular ilçemizde de uzun yıllardır yapılmaktadır. Bu yıl bir farklılık ortaya koymak ve daha geniş kesimlere ulaşabilmek adına Uludağ üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimizi ve ilçemizdeki 25 yaş üstü (veteranlar) tüm spor severleri de etkinliğimize davet ediyoruz. Bu tür koşuların zaman karşı yapılamasından ziyade geniş katılımın sağlamış olması ve toplumda spor kültürü daha da geliştirilebilmesi için birer fırsat olarak görüyorum. Yürüyüş temposunda bile olsa yarışmayı bitiren herkesin amacına ulaşacağını ve günün şampiyonu olacağını biliyorum. Koşular 27 Aralık 2016 Salı günü (Bugün) Saat 09.00’da Çalı Mahalle istikametinden başlayacak olup koşu 8 kategoride 8 ayrı başlangıç noktasından yapılacaktır ve Cumhuriyet Alanı’nda sona erecektir. Yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan koşunun ödül töreni ise aynı gün yarışmalar sonunda yapılacaktır
Yarışmaya katılacak tüm öğrencilerimizden sağlık raporu – sporcu lisansı ve veli izin belgesi, 18 yaşından büyük üniversite öğrencilerimiz ile veteranlardan ise sağlık durumlarının uygun olduğunu belirten yazılı beyanlarını isteyeceğiz. Yarışmaya katılacak 18 yaş üstü sporcularımız gerekli belgeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünden temin edebilirler. Bunun dışında yarışma günü saat 09.00’da Cumhuriyet Alanı’nda görevli Beden Eğitimi Öğretmenlerine müracaat etmeleri yeterli olacaktır.
27 Aralık 1919 tarihinde Milli Mücadele’nin merkezi olarak belirlediği Ankara’ya ilk adımını atan Mustafa Kemal Atatürk’ün intikalinin yıldönümü sebebiyle organize ettiğimiz ‘Büyük Atatürk Koşusu”na tüm halkımızı bekliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.