77 inek 807 bin YTL’ye satıldı

77 inek 807 bin YTL’ye satıldı
Karacabey’in gurur kaynağı olan Sütaş’ın ana sponsorluğunda düzenlenen ve İstanbul sokaklarında 12 hafta boyunca sergilenen “CowParade” açıkhava sergisinde kullanılan 203 inek heykelinin açık arttırmaya çıkarılan 77’si Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen müzayede de satıldı.
İneklerden elde edilen 807 bin YTL, Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği, Ana Çocuk Eğitim Vakfı ve TEMA’ya bağışlandı. Aralarında Sezen Aksu, Nil Karaibrahimgil, Cemil İpekçi, gibi ünlü isimlerin de bulunduğu farklı isimler tarafından tasarlanan inek hey-kellerinden en yüksek teklifi 30 bin YTL ile Ömer Uluç’un tasarladığı “Lucy ve Kız Arkadaşları” adlı heykel aldı.
Müzayedenin açılışında konuşan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Cowparade”nin inek geçidi anlamına geldiğini belirterek, “Bu etkinlik, başladığı 1999 yılından buyana bana kalırsa ilk kez asıl olması gereken yerde gerçekleştirildi. Buna ‘inek evine döndü’ de diyebiliriz. Çünkü Boğazın iki yakasındaki bu şehir, mitolojideki İO’nun evi, Bosforus ise yine mitolojide inek geçidi demektir. İO ve kız kardeşleri hepimize renkli, neşeli bir 3 ay geçirtti” diye konuştu.
Antik A.Ş.’nin düzenlediği ve Turgay Artam ile Olgaç Artam’ın yönettiği müzayedede 807 bin YTL gelir elde edildi. Müzayedede satışa sunulan inekler arasında Ariş Kuyumculuk’un tasarladığı ve müzayede için bağışladığı 78.34 gram altın üzerine yaklaşık 2 bin adet 33,09 karat siyah ve beyaz pırlantalarla işlenmiş inek biblosu 24 bin YTL’ye alıcı buldu. Ana sponsor Sütaş, 15 inek satın alarak 200 bin YTL bağışta bulundu. Şimdiye kadar 54 kentte gerçekleştirilen ve her şehirde yalnızca bir kez düzenlenen sergi 01 Ağustos-31 Ekim 2007 tarihleri arasında, İstanbul sokaklarını renklendirmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.