” Öğretmen kutsal bir mücadelenin hikayesidir”

Karacabey’de “24 Kasım Öğretmenler Günü” Ulviye Matlı Fen Lisesinin düzenlediği etkinlikle kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in, tüm öğretmenler adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde coşku içinde devam etti.

Sunumunu Ulviye Matlı Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Çilem Ender Akbaba’nın gerçekleştirdiği Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezindeki programa; Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, mesleğe yeni katılan öğretmenler adına bir konuşma gerçekleştirildi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, günün anlam ve önemini belirten anlamlı bir konuşma yaptı. Duygu yüklü “Ben bir gülüm öğretmenim” adlı şiiri okuyan Ulviye Matlı Fen Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Melike Atış, katılımcılardan büyük alkış aldı. Ardından, Öğretmenler Günü anısına şehit olan ve vefat eden öğretmenler sinevizyon gösterimi ile bir kez daha anıldı.

Mesleğe yeni katılan öğretmenler adına bir konuşma yapan Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Zeynep Kerçin, bu özel günde mutlu ve gururlu olduklarını vurguladı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda emin adımlarla ilerleyeceklerini belirten Kerçin, “Öğretmen demek her bir öğrencisinin mutluluğuyla mutlu olan, onların üzüntüsüyle dertlenen ve topluma yön veren demektir. Öğretmenler olarak uygulamaya konulan yeni bir eğitim anlayışı doğrultusunda görevimizi yerine getireceğiz. Bu yeni eğitim anlayışına göre öğretmen, öğrenciye bir bütün olarak değil, ayrı ayrı bakar, öğrencilerini ayrı bireyler olarak görür. Öğretmen aslında bir çözümün parçasıdır. Öğretmen kutsal bir mücadelenin hikayesidir. Topyekün bir millete şekil veren vizyona sahip olmalıdır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Göreve yeni başlayan öğretmen arkadaşlarım adına saygılar sunuyorum.”  ifadelerine yer verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı anlamlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Artık dünyada okuryazarlık kavramları değişmiştir. Bilgisayar okuryazarlığı, sosyal medya okuryazarlığı, ekonomik okuryazarlık gibi birçok okuryazarlık terimleri literatüre girmiştir. Hatta artık dünyayı iyi okumak gerekiyor, dünya okuryazarı olmak gerekiyor. Günümüzde teknolojinin baş döndürdüğü bu bilgi çağında, eleştirdiğimiz bu gençliğimiz bizden önce bu okumaları yapmıştır. Biz okuyamadığımız için gençlik bizden önce okumuş ama yanlışlarıyla birlikte okur hale gelmiştir. Öğretmenin, anne babanın sıcaklığının yerini teknolojik aletlerin soğukluğu almıştır. Dolayısıyla bu teknolojik soğukluk içinde milli, manevi ve kültürel değerlere sahip, vatanını, milletini, devletini seven, bir neslin yetiştirilmesi yine bize kalmaktadır. Bu güne kadar Ne yaptıysak biz yaptık, ne yapamadıysak da biz yapamadık, bu toplum yapamadı. Eğitim sadece okulun dört duvarının içine hapsedilecek bir iş değildir. Sadece öğretmenden ibaret hiç değildir. Anne baba ve toplum da eğitimin bir parçasıdır.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli anne babalar, bize düşen kuşak çatışması yerine, bir an önce kuşak farkını en aza indirmek için tüm teknolojik okumaları önce kendimiz anne baba sıcaklığı içinde yaparak çocuklarımızı teknolojinin soğukluğuna terk etmeden geleceğimize sahip çıkmaktır. Ama biz ne zaman gücümüzü tarihimizden, kültürümüzden, milli ve manevi değerlerimizden alabilirsek o zaman geleceğimize sahip çıkabiliriz. Ama biz ne zaman gücümüzü bu topraklardan ve bu topraklar için bu topraklara düşen şehit ve gazilerimizden alabilirsek, ama biz ne zaman gücümüzü Şehit Necmettin öğretmenin, Şehit Aybüke öğretmenin gücünden alabilirsek o zaman geleceğimize sahip çıkabiliriz. Ama biz ne zaman gücümüzü Fatih’in Akşemseddin’ den aldığı güçten ve ona gösterdiği saygıdan sevgiden alabilirsek ancak o zaman geleceğimize daha iyi sahip çıkabiliriz. Yoksa birileri gelip sahip çıkıyor üstelikte bu milletin silahıyla yine bu milleti vurduruyor. Tam da bunun için yoksası yoktur eğitimin diyorum. Bu vesileyle başta ülkemizin kurucu ve ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimiz ile eğitim şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Emekli olan öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyor sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize de hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan 34 aday öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Daha sonra da emekliye ayrılan 19 öğretmene Hizmet Şeref Belgeleri Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Kılıç tarafından sunuldu.

Ayrıca, 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına düzenlenen ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arasında kompozisyon yarışması düzenlendi.

Yine ilçemiz öğretmenleri arasında “Öğretmenden Öğretmenime Mektup” etkinliği yapıldı. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliğinde öğretmenler arasında voleybol, bocce, satranç, masatenisi ve geleneksel okçuluk spor yarışmaları da gerçekleştirildi.

Tüm bu yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ise ödülleri, madalyaları ve kupaları Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve İlçe Gençlik Spor Müdürü S. Ayhan Sağlam tarafından takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.