5,8’lik deprem korkuttu

Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında bugün 5.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem Karacabey’de de paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi’nden edinilen bilgiye göre, bugün saat 13.59’da Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Bursa ve Karacabey genelinde de hissedilen şiddetli deprem sonrası vatandaşlar kendilerini sokağa attı ve okullardaki öğrenciler veli gözetiminde evlerine gönderildi.
Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi’nden alınan ilk bilgiye göre deprem 5.8 büyüklüğünde gerçekleşti. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) verilerine göre, yerin 12 kilometre altında gerçekleşen depremin merkez üssü Silivri ve Marmara Ereğlisi’nin 20 kilometre açıkları. Sarsıntının meydana geldiği noktanın İstanbul merkezine uzaklığı ise 67 kilometre. Deprem Bursa başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi.
Bursa Valiliği Marmara Denizi’nde yaşanan deprem sebebiyle okulların dün tatil edildiğini açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İstanbul Silivri Merkezli olarak meydana gelen depremin Bursa’da da hissedilmesi nedeniyle öğrencilerimizde oluşan kaygının giderilmesi amacıyla Bursa’daki tüm okullar Bursa Valiliği kararıyla 26/09/2019 (bugün) saat 14.30 itibarıyla bir gün süreyle tatil edilmiştir” denildi.
Öte yandan bugün korku salan 5.8’lik depremden önce yine İstanbul’da Silivri açıklarında saat 10.32’de 3.6’lık bir deprem daha yaşanmıştı.
Yerin yaklaşık 8 kilometre altında gerçekleşen deprem, birçok kişi tarafından hissedilmedi. Geçtiğimiz günlerde aynı bölgede gerçekleşen 4.7’lik depremin ardından birçok artçı sarsıntı yaşandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.