446 kişi okuma yazma belgesi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan, temel okuma yazma eğitimini tamamlayamayan yetişkinlere yönelik olarak başlatılan Okuryazarlık Seferberliği Karacabey’de tüm hızıyla sürüyor.
Bu kapsamda; 2018/4 sayılı genelge doğrultusunda Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’nun başkanlığında oluşturulan Okuryazarlık Seferberliği İlçe Yürütme Kurulu’nun çalışmaları çerçevesinde tespit edilen okuma yazma bilmeyen vatandaşlara, yabancı uyruklulara ve Suriyelilere İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce okuma yazma kursları açıldı.
26 Şubat 2018 – 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında, 17 merkezde 37 Okuma-Yazma Kursu açılarak, bunlardan 51´i erkek 395’i de kadın olmak üzere toplamda 446 kursiyere ulaşıldı.
Kurslarını başarıyla tamamlayıp belge almaya hak kazanan kursiyerlere; İlçe Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman, okul müdürleri ve mahalle muhtarları ile kurslarda görev alan öğretmenlerin de katılımıyla belgeleri takdim edildi.
Okuma yazma bilip de hiç okula gitmeyen ve herhangi bir yerde hiç belge almayanların bulundukları mahalle muhtarına veya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne mutlaka başvurmaları; ayrıca okuryazarlık seferberliği devam ettiğinden okuma yazma bilmeyen vatandaşların veya Suriyeli ile diğer yabancı uyruklu kişilerin de aynı şekilde başvuru yapmaları istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.