4+4+4= başını ört!

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, yeni eğitim sisteminin Anayasa değişikliğinden daha önemli olduğuna dikkat çekerken, 4+4+4'le “Dindar ve kindar” bir kuşak yetiştirileceğini söyledi.

Gel de kaygılanma.

CHP Erdek Örgütü'nün geçen hafta içinde düzenlediği yeni eğitim sistemi ile ilgili panele konuşmacı olarak katılan Nur Serter, oldu-bittiye getirilerek zorbalıkla çıkarılan söz konusu yasanın gençlerin genetiğini değiştireceğini ve AKP'ye oy veren tek tip insan yetiştireceğini dile getirirken ister istemez etkilendim. İçim ürpermedi dersem yalan olur.

Hava sıcak mı sıcak. Marina Çay Bahçesi hınca hınç dolu. Boğucu sıcağın içinden yükselip gelen Nur Serter'in sözleri kurşun gibi ağır, delip geçiyor: “Bu yasa diktatör kimlikli bir yasadır. AKP'nin siyasi projesidir. Türkiye'nin geleceğinin gericilikle şekillendirilme çalışmasıdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen bu sistem, Medrese sistemidir. Bu sistemle “Sözde dindar, özde kindar” kuşaklar yetiştirilecektir.”

Nur Serter'in yukarıdaki açıklamaları kafaları allak bullak etti. Özellikle öğrenci velileri hop oturdu, hop kalktı.

Nur Serter'den sonra mikrofona gelen Balıkesir CHP Milletvekili Namık Havutça da aynı konuya cepheden daldı.

Havutça, Türkiye'deki parlamenter sistemin Recep Tayyip Erdoğan'ın ayakları altında ezildiğini, 4+4+4'le kızların okuldan uzaklaştırılarak erken yaşta evlenmeye zorlandığını ve bunun gerici bir devrim olduğunu beyinlere kazıdı.

Namık Havutça, Nur Serter'i destekleyen konuşmasının finalinde, Türkiye'nin Arap'laşmasına izin vermeyeceklerini, bunun için ölümüne direneceklerini, ancak çağdaşlığı benimsemiş yurttaşların da Anadolu'nun her yöresinde sokak sokak, ev ev dolaşarak gerçekleri halka anlatması gerektiğine vurgu yaptı.

Omuzlarımdaki yükün ağırlaştığını hissettim. Ne de olsa Dede'yim.

Kısaca, her iki konuşmacı halka büyük görev düştüğünün mesajını verdi. Her iki konuşmacı da etkiliydi.

Serter ve Havutça, gerçekleri dile getirirken Marina Çay Bahçesi'nin dışına taşan heyecanlı kalabalığın bol bol alkışını aldı.

Körfez'in CHP'li 17 Belediye Başkanı da Marina'daydı. CHP'nin gövde gösterisi yaptığını söyleyebiliriz. Manzara'dan, 2013'de düşünülen yerel seçimlerin ısınma turlarının başladığını çıkarabiliriz.

Doğrusunu söylemek gerekirse ayrıntılardaki gizli tehlikeye takıldım.

Düşünebiliyor musunuz, “Dindar ve kindar” kuşaklar yetiştirilecek. Sözde seçenekli, oysa özde seçeneksiz eğitim sistemiyle karanlığa yelken açtık.

Cumhuriyet'in değerleri birer birer tırpanlandı. Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik, çağdaş hukuk devleti sallanıyor.

En ürkütücüsü de, duyarsız, tepkisiz seçmen neler olduğunu fark etmiyor!

Koyun sürüsü gibiyiz.

Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete.

Panelde dikkatimi çeken değişik bir fotoğrafı anlatarak sözlerimi noktalamak istiyorum.

Nur Serter ve Namık Havutça büyük ilgi gördü de, Erdek'te AKP'ye oy verdiği söylenen sözde Atatürk'çüler gündeme gelmedi.

Atatürk İlköğretim Okulu'nun adını; İmam Hatip Lisesi'ne dönüştüren Milli Eğitim Müdürü'nden söz edilmedi.

Şehitler Mezarlığı'na cami yapılacağı söylentilerine açıklık getirilmedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Güven Özbek'i evinin önünde bıçaklayanların elini kolunu sallaya sallaya aramızda dolaşmasını kimse hatırlamadı.

İlginçtir, hiçbir şey konuşmamasına karşın, CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı en fazla alkış toplayan isim oldu.

Sizce, gariplik yok mu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.