29 Ekim ve Seçim tatili

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı öğrenci, öğretmen ve memurlara tatil müjdesi verdi. Avcı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle okulların 5 gün tatil edildiğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve sonrasındaki 4 günün tatil olduğunu açıkladı. 29 Ekim Perşembe ve 2 Kasım Pazartesi tarihleri arasında öğretmenlerin idari izinli olacağını, öğrenciler için de tatil ilan edildiğini belirtti.
Avcı, yaptığı açıklamada, 30 Ekim Cuma günü tüm memurların idari izinli sayıldığını hatırlattı.
Okullarda gerekli temizlik ve düzenlemeleri yapmak için seçimleri izleyen ilk günün de okulların tatil edildiğini ifade eden Avcı, şöyle konuştu: “Bu yıl Başbakanlık genelgesi gereğince 30 Ekim Cuma günü ve ayrıca Milli Eğitim için de 2 Kasım Pazartesi günü okullarımız tatil olacak. Bu tatil günlerin telafisi için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Öğretmenlerimiz bugünlerde üzerlerinde olan ders yükünü yapmış, ek ders vesaire sorumluluklarını yerine getirmiş sayılacaklar. 30 Ekim Cuma ve 2 Kasım Pazartesi günü okullarımız tatil, öğretmenlerimiz idari izinli.
Memura 4 gün tatil
Kamu çalışanları da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 4 gün tatil yapacak.
Kamu çalışanlarının 30 Ekim’de idari izinli sayılmasına karar verildi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili 4 güne çıktı.
Başbakan tatil genelgesini imzaladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Ekim Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmaları ile ilgili genelgeyi imzaladı. Böylece 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın hafta sonu tatiliyle birleşmesiyle tatil 4 güne çıktı. 1 Kasım seçimlerinin ardından 2 Kasım pazartesi günü de okullar tatil olacak. Böylece okulların 29 Ekim tatili 5 gün olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.