“24 Haziran yeni bir dönemin işaret fişeğidir”

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti 1. Bölge 1. Sıra Bursa Milletvekili Adayı Hakan Çavuşoğlu, 2. Sıra adayı Mustafa Esgin ve 6. Sıra adayı Gülten Kapıcıoğlu geçtiğimiz Cumartesi günü Karacabey’i ziyaret ederek bir dizi açılış ve temel atma törenleri ile 4. Uluabatlı Hasan Yağlı Pehlivan Güreşleri programlarına katıldı. Sahura kadar Karacabey’de halkla buluşan Çavuşoğlu, Esgin ve Kapıcıoğlu 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde ilçe halkından tam destek beklediklerini vurguladı.
Karacabey programı kapsamında ilk olarak Belediye Kademe Alanı’nda yeni alınan 14 muhtelif araçların hizmet alım törenine katılan Çavuşoğlu, Esgin ve Kapıcıoğlu daha sonra eski hastane yerinde yapılacak olan Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin temelini attı. Ardından Öğretmenler Parkı’ndaki Karacabey Belediyespor Kompleksi’nin açılış törenini gerçekleştiren Çavuşoğlu, Esgin ve Kapıcıoğlu Cumartesi Pazarı’ndaki emekçi ile ilçedeki esnafları ziyaret ettikten sonra cafeler de halkla buluştu.
Ziyaretlerin ardından Yağlı Güreşler ve iftar programı için M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Burada 4. Uluabatlı Hasan Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni izleyen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Esgin ve Kapıcıoğlu son olarak Başpehlivanlık final mücadelelerinin ardından saat 02.00’de Taha Düğün Salonu’nda pehlivanlar ve ilçe teşkilatı ile sahur programında bir araya geldi.
Karacabey’deki açılış ve temel atma programlarında çarpıcı açıklamalar yapan Çavuşoğlu, seçim ve ülke gündemi hakkında konuştu. Çavuşoğlu, Türkiye’nin yeni bir eşikle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bir yıl önce 16 Nisan’da yarım asrı aşkın bir zamandır Türkiye’nin ayaklarına adeta pranga olan vesayet sisteminin boyunduruğu altında siyasi iktidarların hizmet yapmakta zorlandığı, millet, ülke adına çıkar odaklı değil, sadece milli ve yerli dış politika ekseninde hizmet etmeye, kararlar almaya kalktığında birilerinin engellemeleriyle karşılaşılan bir sistemi değiştirdik.” diye konuştu.
“Türkiye hızla şaha kalkacak”
Çavuşoğlu, seçim gününden itibaren Türkiye’nin hızla şaha kalkacağını vurgulayarak, “Sandıkta millet bir taraftan güçlü yürütmenin temsilcisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden bu devletin başına cumhurbaşkanı olarak seçecek, diğer tarafta da güçlü bir Meclis adına AK Parti listelerinden müteşekkil kadroları Meclis’te milletvekilliğine taşıyacak ve milli iradesinin temsilini sağlayacak. Güçlü yürütme, güçlü Meclis, güçlü Türkiye. Bolluk, birlik ve bereket için yaparsa AK Parti yapar. Yaptıklarımız, önümüzdeki döneme ilişkin çok umut vadediyor. AK Parti, 16 yıllık dönemde her türlü tuzağa, kirli tezgaha, siyaset mühendisliklerine hatta ülke savunması için kendine emanet edilen tüfeği, silahı, uçağı bu milletin başına bomba olarak boca edenlere karşı güçlü yürümeyi, kalkınmayı, gelişmeyi sağlamış kadrolar, bundan sonraki süreçte istikrarın, güvenin hakim olacağı, siyasi çekişmelerin tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alacağı önümüzdeki beş yıllık dönemde Türkiye’yi 3-4 kat daha büyütecektir.” diye konuştu.
Ülkeyi hak ettiği noktaya taşıyacaklarını anlatan Çavuşoğlu, “Bugün sizler de bizim gibi rakiplerimizi hayretle izliyorsunuz. Türkiye’nin gerçeklerinden kopuk, adeta bir fanusun içinde yaşamış, Türkiye’nin yaşadıklarını, gördüklerini bir tarafa koyarak, gerçekten yaptığı kalkınma hamlelerini görmezden gelerek, geçmiş Türkiye’yi bize vaat ediyorlar. Yeniden milletimizin oylarıyla değiştirdiğimiz sistemi, eski sistemini icra ettirmek için vaatlerle karşınıza çıkıyorlar. AK Parti, reformist bir partidir, değişimin ve gelişimin öncüsüdür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kararlı adımlarla Türkiye’nin büyük idealini gerçekleştirmek üzere yol yürüyen bir liderdir. Bugün eski Türkiye’yi vadedenler, statükocudur, gericidir. Türkiye, eski Türkiye’ye dönemez. Macun tüpten çıkmıştır. Türkiye, ‘Yelkenler fora’ diyerek hak ettiği noktaya taşınmak zorundadır.” ifadelerine yer verdi.
“Sağlık alanına öncelik verdik”
AK Parti kadroları olarak bakış açılarında sağlığa her zaman öncelik verdiklerini söyleyen Hakan Çavuşoğlu, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın derken esasen bu muhtevaya atıf yaparız. ‘Biz millete efendilik taslamaya değil, hizmetkar olmaya geldik.’ derken esasen en baştaki atfımız sağlıktır.” dedi.
Sağlıkta son 16 yılda önemli yatırımlar ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, “Genç nesillerimiz o yılları hatırlayamayabilirler ama orta yaş seviyesinde olanlar, bugünkü kazanımlarımızın sağlık açısından ne kadar değerli olduğunu mutlaka çok iyi anlayacaklardır. Birileri ısrarla bunları bize unutturmaya, kafamızı karıştırmaya çalışsa da son 16 yılda bu hizmetleri bu kadrolar yaptı.” diye konuştu.
“Millete aşk ile bağlı olmak gerek”
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, sağlık alanında Bursa merkez ve ilçelerinde yapılan hizmetleri hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bunları yapmak için bu millete aşk ile bağlı, sevdalı olmak lazım. Bu milletin eğer parmağına diken battığında bu milleti idare edenlerin kalbine hançer saplanmıyorsa orada bir sorun var demektir. Milleti ötekileştiren, dışlayan, horlayan bir anlayışı bu ülkede son 16 yılda yerle yeksan ettik ama yapmaya devam edeceğiz. Milletimiz yaptıklarımız karşısında hiçbir zaman bizi mahcup etmedi, başımızı öne eğdirmedi. Bundan sonraki süreçte de Allah’ın izniyle biz aynı şekilde bu milletin huzuruna çıkacağız.” Türkiye’nin son 16 yılda sağlıktan eğitime, sanayiden iktisadi hayata, savunma sanayisinden enerji politikalarına kadar 4 kat büyüdüğünü anlatan Çavuşoğlu, bu büyümeyi sürdürmek istediklerini ifade etti.
“Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı”
Çavuşoğlu, savunma sanayisinde 10 yıl önce yerlilik oranı yüzde 17 olan Türkiye’nin, bugün bu oranı yüzde 77’lere ulaştırdığını belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye değişti kardeşlerim. Türkiye vizyonu, milleti için derdi, sevdası olan, büyük Türkiye ideali olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve vizyonunda gelişti. Bunu böyle görmek, bilmek lazım. Dünyada son 10 yılda gerçekleştirilen en büyük 10 projenin 6’sı Türkiye’de. Bunlardan bir tanesi de Kanal İstanbul olacak. Birisi bunu durduracağını söylüyor. Durarak, yerinde sayarak, patinaj yaparak, eskiyi vadederek Türkiye’yi bir yere götüremeyiz. ‘Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı.’ derlerdi bizim atalarımız. Dünya değişiyor. Gelecek vizyonu koyacaksınız, reformist olacaksınız, geleceği kendinize adapte edeceksiniz.”
Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Eğer her türlü vesayete, tuzağa, her türlü oyuna rağmen Türkiye, 16 yılda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu denli büyüme mesafesi katetmiş ise, 24 Haziran’dan sonra tatbik edeceğimiz yeni sistemde vesayet olmayacak, koalisyon olmayacak, istikrar olacak ve dolayısıyla biz bu 5 yıllık zaman dilimi içinde Allah’ın izniyle 2-3 kat daha büyüyeceğiz. Biz önümüzdeki 5 yılda size 3-4 kat büyümeyi, refaha, huzura, zenginliğe, daha fazla katma değere kavuşmayı vaat ediyoruz, birileri size geçmişi vaat ediyor. Tercih sizin kardeşlerim, her oy bir sorumluluk gerektirir. Bizler sizlerin oylarınızı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.