23 Nisan programı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında yalnızca protokol üyelerinin katılımıyla saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak.

İlçe Milli Eğitim 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını açıklandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Perşembe Günü 09:30’da Cumhuriyet Alanında Çelenk Sunma Töreni düzenlenecek olup, akabinde Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde yapılması planlanan ve Murat Hüdavendigar İlkokulu tarafından düzenlenecek olan 23 Nisan Ulusal Egemnlik ve Çocuk Bayramı İlçe Programı koronavirüs salgını sebebiyle yapılmayacaktır.

Ayrıca 23 Nisan’a özel ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de yapılacak bazı etkinlikler düzenlenmiştir;

* 23 Nisan 2020 Perşembe Günü Saat 09.30’da Bakanlığımız TRT EBA üzerinden günün anlam ve önemine yönelik program başlayacak.

* 23 Nisan 2020 Perşembe Günü Saat 12.00’de tüm yurtta olduğu gibi ilçemizdeki ilk ve ortaokullarımızdan halkımıza ve bilhassa çocuklarımıza 23 Nisan coşkusunu yaşatmak üzere 100. Yıl Marşımız, şarkılar ve şiirlerimiz yayınlanacak.  

* 23 Nisan 2020 Perşembe Günü Saat 13.30’da Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bursa yerel TV kanallarında yayınlanmak üzere hazırlanan 23 Nisan Özel programı ile ekranlarınıza misafir olacak.

* 23 Nisan 2020 Perşembe Akşamı Saat 21.00’de ise teknik altyapısı uygun okullarımızdan İstiklal Marşımız yayınlanacak. Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanımızın yaptığı çağrı üzerine Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de tüm halkımızı evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 100. yıl coşkusunu yaşamak ve İstiklal Marşı’mızı söylemek üzere kutlamaya davet ediyoruz. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 100. yıldönümü kutlu olsun.”

23 Nisan saat 21.00’de İstiklal Marşı okunacak

Bu yıl Meclis’in açılışının 100. yılı olmasına rağmen, salgın nedeniyle daha önce planlanan törenler iptal edildi. Bu kapsamda tüm vatandaşlardan, 23 Nisan Perşembe akşamı saat 21.00’de evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 100. yıl coşkusunu İstiklal Marşı’nı söyleyerek kutlamaları istendi. Ayrıca saat 21.00’de televizyonlardan da İstiklal Marşı’nın yayınlanacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin bu yıl evde yapılacağını belirterek, şu açıklamayı yaptı: “23 Nisan günü için çok ciddi hazırlıklarımız var. Yarışmalarımız, bazı yayınlarımız olacak. TRT EBA Televizyonu o günkü yayın içeriğini tümüyle 23 Nisan kutlamasına ayıracak. 100. yıl olduğu için ayrı bir önemi var 23 Nisan’ın. TBMM Başkanımız bu konuda hazırlıklar yapıyor. Bizim de Milli Eğitim Bakanlığı olarak her sene yaptığımız işi daha bir gayretle, 100. yıla yakışır şekilde yapmamız ve bu bayramın neşesini, niye önemli olduğunu ev ev, okul okul, çocuk çocuk hepsine iletmemiz lazım. Öğretmenlerimizin ailelerle irtibat halinde evlerde neler yapılabileceği, evlerin nasıl süsleneceği ki EBA’da süslemeyle ilgili programlar olacak. Bununla ilgili marş hazırlığımız var. İstiyorum ki çocuklar o gün bayramı hissetsin. Dünyadaki çocuklardan mesajlar alacağız. Onlarla ilgili hazırlıklarımız sürüyor. 23 Nisan’da bütün dünyaya güzel bir mesajımız olsun. Bütün öğretmenlerimiz çocuklarımıza güzel gülümsemelerini bir şekilde hissettirsin.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.