“23 Nisan demek, geleceğimiz demek!”

Karacabey CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ; “23 Nisan 1920, milletimizin azim ve kararlılıkla egemenliğini eline aldığı; işgal ve tutsaklık zincirlerini kırdığı, kendi tarihini kendisinin yazmaya başladığı gündür.” dedi.
Tuğ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Tuğ açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile egemenlik yetkisi kayıtsız şartsız milletimize verilmiş, millet meclisinin açılması, kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük bir dönüm noktası olmuştur.
Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan Ulusal Egemenlik Bayramı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yalnız Türkiye’de değil tüm dünya çocukları tarafından kutlanan bir bayramdır. Ulu Önderimiz Atatürk bu bayramı çocuklara armağan ederek dünyada başka hiçbir yerde eşi benzeri bulunmayan eşsiz ve asil bir davranış örneği göstermiştir.
Bu yönüyle Mustafa Kemal Atatürk, dünya liderleri içerisinde emsalsiz bir lider kimliği ortaya koymuştur. Zira liderimiz bir sözünde, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışın. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ demiştir. Bu nedenle 23 Nisan demek, çocuklarımız demek, geleceğimiz demektir.
Ancak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümünde bir kez daha görmekteyiz ki Türkiye, çocuklara bayram armağan eden bu asil zihniyetten uzak, çocuklarımızı koruyamayan ve kollayamayan bir zihniyet tarafından yönetilir hale gelmiştir. Ne acıdır ki günümüzde ülkemiz çocuk istismarının, çocuk gelinlerin, çocuk işçilerin olduğu, çocukların ve ailelerinin mutlu olmadığı bir ülke konumuna gelmiştir.
Ve şunun bilinmesini isteriz ki; milletimizin iradesini ve egemenliğini gasp etme girişimleri geçmişte olduğu gibi bugün de başarısız kılınacaktır.
Cumhuriyet Halk Partisi, tarihten aldığı sorumlulukla, başta egemenlik olmak üzere milletimize ait olan tüm hakların korunması için mücadelesini sürdürecektir. Bu düşüncelerle, yaptıkları ve ortaya koydukları ile bu güzel günleri bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ile anıyoruz”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.