2023 yılında şaha kalkacağız!

Milletvekili Matlı, Türkiye’nin tarımsal ürün ihracatının 40 milyar dolara ulaşacağını söyledi:

Türkiye’nin tarımsal ürün ihracatının geride kalan 10 yılda 3,6 milyar dolardan 14,2 milyar dolara yükseldiğini söyleyen Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Önder Matlı, “2023 yılında tarımsal ürün ihracatımız 40 milyar dolar düzeyine ulaşacaktır. Ayrıca burada unutulmaması gereken bir husus daha var ki o da tarım sektörü hem istihdam yaratan hem de dış ticaret fazlası veren bir yapıdadır. Bu açıdan cari açığın kapatılmasında tarımın çok büyük katkısı olacaktır” diye konuştu.

Son 10 yılda kişi başına süt üretimi ve tüketiminden büyükbaş hayvan varlığına kadar tarım alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini, bunda en büyük etkinin desteklemeler olduğunu ifade eden Matlı, “2002 yılında 1,9 milyar TL olan toplam destekleme tutarı 2011 sonu itibariyle 7,1 milyar TL’ye çıktı. Bu sürede tarıma verilen desteklemenin toplamı 45,3 milyar TL’yi bulmuştur. Hayvancılık desteklerinin toplam destekler içindeki payı 2002 yılında yüzde 4 iken bu oran 2011 sonunda yüzde 25’e yükselmiştir” dedi.

Tarımsal verimliliği artırmak için arazilerin bölünmesine son verilmesi gerektiğine ve arazi toplulaştırma çalışmalarının yoğunlaşacağına dikkat çeken Matlı, tarımsal alanda da işletme kaydı, izlenebilirlik, sorumluluk ve şeffaflığın gündemde olduğunu belirtirken, Mera Kanunu ile 2B Kanunu’nun yasalaşması ile Türk tarımı ve hayvancılığının daha da ileriye gideceğini söyledi.

Matlı AŞ Bayi toplantısına konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Türkmen geleceğe ilişkin öngörülerini açıklarken, Dr. Ala Elcircevi de ‘İyi ki Varsın’ konulu motivasyon ve satış eğitiminde bilgi paylaşımında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.