2021 İstiklâl Marşı Yılı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İstiklal Marşı‘nın kabulünün 100. yılı olan 2021‘in “İstiklal Marşı Yılı” olması kararı alınmıştı. Bu kapsamda 2021 yılı İstiklâl Marşı yılı olması sebebiyle tüm okul ve kurumlarda “İstiklâl Marşı’nın Tahlili” ve “Kutadgu Bilig” adlı kitaplar Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından hediye edildi.

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 2021, İstiklâl Marşı yılı olarak kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklâl Marşı’nın Türkiye’nin ulusal marşı olarak kabul edilişinin 100’üncü yılında, İstiklâl Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart’ı Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Hakkında Kanun’a geçici madde eklenmesini içeren düzenleme kanun teklifine eklendi. Düzenlemeyle 2021 yılı boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklâl Marşı’nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı’nın önemini anlatmak amacıyla halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstiklâl Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri düzenlenecek.

Bu sebeple tüm okul ve kurumlarımıza “İstiklâl Marşı’nın Tahlili” ve “Kutadgu Bilig” adlı kitaplar İlçe Kaymakamımız tarafından hediye edilmiştir.

Kitaplar, Kaymakamlık Makamında İlçe Kaymakamımız Sayın Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından tüm okul ve kurumları temsilen okul kütüphanelerine kazandırılmak üzere lise müdürlerine teslim edilmiştir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.