2009 yılı hayvancılık desteklemeleri

Karacabey Tarım Müdürlüğü, 15 Mayıs 2009 tarih, 27229 sayılı Resmi Gazetede, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın, ‘Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkındaki Uygulama Esasları Tebliği’nin yayınlandığını, 2009 yılı hayvancılık desteklemeleri aşağıdaki esaslara göre yapılacağını duyurdu.
            Buna göre, ‘Yem Bitkileri Üretimi Desteklemeleri’nin çiftçi kayıt sistemine bağlı en az 10 dönüm yem bitkisi ekilişi yapan üreticilere dekar başına yonca, korunga, yapay çayır mera, fiğ-tahıl karışımı, silajlık tek yıllık yem bitkileri ve silajlık mısır için destekleme ödemesi yapılacak. Başvurular yem bitkisinin hasadından önce olmak koşulu ile 1 Ocak-31 Ekim 2009 tarihleri arasında il ve ilçe müdürlüklerine yapılması gerektiği bildirildi.
‘Anaç Sığır ve Manda Yetiştiriciliği Desteklemeleri’nde şu bilgilere yer verildi;
Anaç Sığır Desteklemesi: Kültür ırkı veya melezi en az 5 baş anaç sığır yetiştiren örgütlü yetiştiricilere yılda bir kez olmak üzere, hayvan başına destekleme ödemesi yapılacaktır.     
Desteklemeden faydalanmak isteyen üreticiler üyesi olduğu örgüte dilekçe ile başvurması, üretici örgütlerinin de, üyeleri adına 01-31 Aralık 2009 tarihleri arasında il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmesi gerekmektedir.
Anaç Manda Desteklemesi: Örgütlülük ve sayı koşulu bulunmamaktadır. Anaç mandaların ve şap aşılamalarının Türkvet kayıt sistemine kayıtlı olması gerekmektedir. Desteklemeden faydalanmak isteyen yetiştiricilerin 01 Kasım 2009 ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Buzağı Desteklemesi; Soykütüğü-önsoykütüğü sistemine kayıtlı analardan, suni tohumlama sonucu doğan ve Türkvet de kayıtlı 2009 yılı doğumlu (dişi buzağılara Brusella S-19 aşısı yapılmış olması şartıyla ) her buzağıya destekleme ödemesi yapılacaktır. Başvuru soykütüğüne üye yetiştiriciler, birlikleri aracılığı ile önsoykütüğüne kayıtlı olan yetiştiriciler için ise şahsen 01 Ekim 2009 ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında dilekçe ile il ve ilçe müdürlüklerine yapılması gerekmektedir.
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Desteklemeleri’nde ise şunlara değinildi;
Ürün desteklemeleri; Su Ürünleri Yetiştiricilik Belgesine sahip alabalık yetiştiriciliği yapan üreticiler, ürün desteklemesinden faydalanmak için müstahsil makbuzları ve faturaların kesim tarihinden itibaren yılsonuna kadar il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Yavru balık desteklemeleri; Su Ürünleri Yetiştiricilik Belgesine sahip yetiştiricilere yavru balık almaları ya da kendi işletmelerinde yavru üretip bu yavruları yine kendi tesislerinde büyütmeleri durumunda desteklemeden yararlanabilmektedir. Desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerin yılsonuna kadar il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Çiğ Sütün Desteklenmesi; Ürettiği çiğ sütü Bakanlıktan Çalışma İzni ve Süt Teşvik Kod Numarası almış, Gıda Siciline kayıtlı süt işleme tesislerine fatura ve/veya müstahsil makbuzları karşılığında satan üreticilere beher litre süt için destekleme ödemesi yapılacaktır. Başvuruların fatura ve/veya müstahsil makbuzları ile en geç takip eden ayın sonunu kadar, üretici örgütlü ise örgütü aracılığı ile örgütlü değilse il/ilçe müdürlüğüne yapılması gerekmektedir.
            Tüm bu desteklemelerden yararlanmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerin bağlı bulundukları il ve ilçe Tarım Müdürlüklerine başvurabilecekleri belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.