19 Mayıs sönük geçti

Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında meydanlar, koronavirüs önlemleri nedeniyle boş kaldı. Ancak tıpkı 23 Nisan’da olduğu gibi coşku evlerde yaşandı. Kutlamaların ilk adresi Anıtkabir olurken, Samsun’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Törenlerde sosyal mesafeye uyularak, katılımcı sayısı sınırlı tutuldu.

Milli Mücadele’nin başlangıcının 101. yılı, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya geçerek Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı gün milyonlar onu evlerinde andı ve tıpkı 23 Nisan’da olduğu gibi bu bayram coşkusu da evlerde yaşandı.

Karacabey’de ise saat 09.00’da az sayıda ilçe protokolünün katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Cumhuriyet Alanı’nda yapılan törene; İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Uyanık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, İYİ Parti İlçe Başkanı Fatih Karabatı ile görevli eğitimciler, emniyet güçleri ve zabıta ekipleri katıldı. Törene katılanların sosyal mesafeye dikkat ettikleri gözlendi.

Öte yandan, böylesine önemli ve anlamlı bir günde Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ve diğer siyasi parti temsilcilerinin törene katılmamaları dikkat çekti.

Gençlik Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu sonrası 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından Cumhuriyet Alanı’ndaki tören sona erdi. Türk gençliğine armağan edilen bu bayram, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda olduğu gibi koronavirüs tehdidi sebebiyle törenlerin sönük geçmesine neden oldu.

Öte yandan tüm vatandaşlar, dün akşam saat 19.19’da evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 101. yıl coşkusunu İstiklal Marşı’nı söyleyerek hep birlikte kutladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.