15 TEMMUZU DOĞRU BİLMEK

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Geçen hafta 15 Temmuz Amerikancı Fetö darbe girişiminin yıldönümüydü. Ön planda yine tüm debdebe ve şaşaasıyla Akp Genel Başkanı, milletvekilleri ve örgütleri vardı. 2 yıldır topluma empoze etmeye çalıştıkları gibi ve ilk-tek direnen kendileriymiş gibi ne yazık ki destanı sahiplenmeye çalışıyorlar. Şunu anlamalıdırlar ki; bu Akp’ye karşı bir darbe girişimi değil Türkiye Cumhuriyetine yapılmış bir darbe girişimidir. Birkaç kez değinmiştik, bu konuya. Yandaş görsel ve yazılı basında hala aynı masalı anlatmaya devam ediyor. Muhalif basında “kontrollü darbeden ” tutun da “tiyatroya ” değin bir sürü ad taktı. Onca belgeye, onca geçmişe karşın darbenin Akp’nin tezgâhı olduğunu savunmaya devam ediyorlar. Öyle olduğunu kabullensek bile Akp’ye belli amaçlar doğrultusunda oy vermiş Halkı da yitiriyorlar, o kesimden oy alamadıkları gibi Akp yönetiminin pompalamasıyla bir de düşmanlıklarını kazanıyorlar.
İnsanlar unutsa bile ya da insanlara unutturulmaya çalışılsa bile ya da “dünyayı biz yarattık modundaki Akp” destanı “kendi kahramanlıkları ” gibi göstermeye çalışsa da tarih unutmaz, belgeleri saklar. Bu bakımdan Akp’ye kibrin herşeyin sonunu hazırlayabileceğini; karşıt görüşlülere de Akp nefretinizin bazı gerçeklerin üstünü örttüğünü Türkiye Cumhuriyetinin o gece bir ABD işgalinden kurtulduğunu anımsatalım.
O günlere nasıl gelindi? Elbette o günlere gelişin basamaklardan biri de Akp’nin iktidara gelişiydi. Çünkü; Cumhuriyet değerlerine ve Laikliğe düşman olanlara kol kanat geriyor, Cumhuriyet değerlerine ve Laikliğe devamı oldukları partiler gibi saldırıyorlardı. Yolları elbette birgün ters düşecekti. Darbe öncesi düşmüştü de. Fetönün tek hedefi vardı; ABD desteğiyle Türkiye Cumhuriyetinin ele geçirilmesi. Bu 44 yıllık bir plandı. Sistemin tüm partileri de bu 44 yılın sorumlusu idi, Akp iktidarı ise sonucu. Darbe ile ilgili ilk izleri Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, apo’yu sorgulayan Hasan Atilla Uğur tam 4 ay önce duyurdu. Gerçekte ilk bilgiler 2015 Kasımında gelmeye başlamıştı, Vatan Partisine. Ancak Halkı gereksizce paniğe sürüklememek için tüm veriler doğrulanmaya çalışıldı. Akp’nin bırakın bunları bilmesini hala fetö mağduru olduğunu savunuyordu, o sıralar. Mart ayında bu konuda uyarıyı kamuoyuna Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur yaptı. Ardından Rus istihbarat servisince de gözlemlenen Türk Ordusu içindeki hareketlenmeler saptamasını da Akp Hükümetine ileterek uyardı. Darbe girişiminde bulunacakların tamamının adının bilinmesi mümkün değildi. Darbe Askeri Şura öncesi planlanmıştı. Çünkü; Ordunun saptadığı fetöcüler atılacaktı. Önceki planları ise 30 Ağustos sonrası rütbe takma sonrasıydı. Duyumları aldıklarında girişimi öne çekmek zorunda kaldılar. Ve kumpaslarla hapise atılan Mustafa Kemal ‘in Askerleri Türkiye Cumhuriyetinin temel varlığına yönelik bu saldırıyı kumpasa destek olan Akp’yi de kurtararak karanlığa gömdü.
O gece neler yaşandı? Darbe girişimi başladığında Akp’de, Mhp’de, Chp’de sırra kadem basmıştı. Saat 21:04’de Ulusal Kanal halka bunun “Amerikancı Fetö darbe girişimi ” olduğunu Türk Silahlı Kuvvetleriyle bir ilgisi olmadığını duyurdu. Halkı direnmeye, Türkiye Cumhuriyetinin yanında olmaya çağırdı. Fetö ve ABD’nin listesinde öldürülecek 1 numara olarak adlandırılan Doğu Perinçek ekranlara çıkarak darbeye karşı koyan İlk ve Tek Lider oldu. Saat 22:26’ya dek Akp’den üst düzey hiçbir yöneticiye ulaşılamadı. Ulaşılan Akp milletvekillerine Başbakan Binali Yıldırım ‘a ortaya çıkarak Devlete sahip çıkılacağının Halka duyurulmasinı gerektiği söylendi. En sonunda 22:26’da Binali Yıldırım ‘a ulaşıldı. Hükümet ancak o saatten sonra bir açıklama yaptı. Akp Genel Başkanı da saat 23’den sonra Halka hitab edebildi. Yani saatler boyu hükümet ve Akp ortada yoktu. Darbenin bastırılmasında etkili olan Kemalist denilerek tutsak edilen, kumpaslara kurban edilen Atatürkçü Subaylar ile Vatan Partisi oldu.
Darbe girişiminden 45 gün sonra işlerim gereği Ankara’ya gittim. Her yer dev Türk ve Atatürk bayrakları ile donatılıydı. Hani pkk üzülmesin diye asılmayan Türk Bayrakları, hani AB istiyor denilerek Devlet dairelerinden indirilen Atatürk Bayrakları ile. Acı acı gülümsedim. AB’ye girmek uğruna Atatürk resimlerinin indirilmesine, müfredattan çıkarılmasına imza atan Dyp-Chp-Anap-Dsp-Mhp-Akp’nin yöneticilerini Abd kaynaklı darbeden yine Atatürk kurtarmıştı! Hem de ölüsüne küfürler yağdırmalarına, 6 oku reddetmelerine, ayyaş demelerine, ilke ve devrimlerine ihanet etmelerine karşın… Bağımsızlık Savaşımızda böyle olmamış mıydı ? Tutsaklıktan ve emperyalizmin işgalinden karşı gelenleri de, hizmet edenleri de kurtaran Başkomutan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘tü.
Tarihin kaydettiği bu gerçeklerle Akp’nin her katmanı; Başkanı, milletvekilleri, İl ve İlçe yöneticileri, oy verenleri ile kendi içlerinden bir “Kahraman yaratma” sevdasından derhal vazgeçmeleri gereklidir. Keskin cepheleşmeler Vatan Bütünlüğünü ve Ulus Birliğini tehlikeye atacak, atan hareketlerdir. Ve bu bölünmeyi isteyen emperyalizme hizmettir. Atatürk İlke ve Devrimlerini özümsemiş Yurttaşlarımızı hedefe koymaları Akp’ye hiçbir şey kazandırmamış, kazandırmayacaktır da. Abd ve İsrail ‘in kuşatma altına almaya çalıştığı ülkemizin hepimize gereksinimi vardır. Türkiye Cumhuriyeti, hanedan denilen soysuzluklardan Yurttaşlığa; saltanat denilen karanlıklardan Cumhuriyete Mustafa Kemal Atatürk ile ulaştı. Ayrımsız her Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı ona saygı duymaya zorunludur, minnet duymaya zorunludur. Böyle olmadığını düşünenlerin Cumhuriyet Değerleriyle kazanımlarını gözden geçirmesini öneririm. Özellikle kadınlarımızın. Hiçbiri din adına övdükleri ülkelere gidip yerleşmeyi düşünmüyor. Çünkü; orada İslam’ın gerçek değerleri değil emperyalizmin değerleri geçerli. Gerçek İslam dini Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde ve Laik sistemdedir. Yurttaşı olduğumuz Türkiye Cumhuriyetini ne Osmanlıcılık, ne İslamcılık, ne Turancılık, ne Batıcılık; özgürlüğe ve bağımsızlığa ulaştırmıştır. Türk Milleti olabilmeyi öğreten Mustafa Kemal Atatürk ve onun “Halkımıza en uygun rejim Cumhuriyet rejimidir” dediği Cumhuriyetin Değerleri bizi bir arada tutacak tek ortak ülküdür. Oy verdiğiniz partiler içinde bunu reddedenleri dışlayınız. Özellikle tarikat ve cemaat adlı soysuz oluşumlardan uzak durunuz, çocuklarınızı koruyunuz. Onlar karanlığın temsilcisi; onlar emperyalizmin piyonu; onlar siyonizmin uzantısıdır. Aydınlığın önünü yalnızca Cumhuriyet Değerleri açar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.