15 Temmuz Şehitleri anısına turnuva

Karacabey Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Haftası spor etkinlikleri kapsamında, 09 Temmuz Pazartesi günü başlayan ilçede Yaz Kur’an Kursları’na devam eden çocuklar arasında düzenlenen futbol, masa tenisi ve badminton branşlarında müsabakalar dün sona erdi.
Geçtiğimiz Pazartesi günü 13 takımın yer aldığı futbol turnuvasının açılış töreni; Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Emre Kavak, İlçe Müftü Vekili Fatih Göl, sporcular ve ilçe halkı katıldı. Açılış seremonisi İlçe Müftü Vekili Fatih Göl’ün aziz şehitlerimizin ruhlarına okunan sure ve yapılan dualar ile başlamıştı.
Açılış günü törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, şehitlerimizin ve gazilerimizin 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdıklarını söyledi. Sağlam, “Bu kahramanlık destanını anmak adına ‘Unutmadık, Unutturmayacağız’ sloganıyla bir takım etkinlikler düzenledik. Katılım gösteren Kur’an Kursu çocuklarımızı ve ortaokul takımlarımızı tebrik ediyor, hepsine başarılar diliyorum.” dedi.
Belediye Başkanı Ali Özkan da bu tür etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı teşebbüs edilen hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın emirleri ve önderliğinde, kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunu’nda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklikle Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir.
Ülkemiz genelinde 11-16 Temmuz tarihleri arası 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına birçok etkinliler yapılmaktadır. Bizler de ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte bu tarihi günün canlı tutulması adına etkinliklerimizi gerçekleştirmekteyiz.
Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bununla birlikte artık her yıl 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Günü’nde kendilerini hassaten yâd etmeye devam edeceğiz ve aziz hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. “Allahü Ekber” ve “Ne Mutlu Türküm diyene” nidalarıyla 15 Temmuz gecesinin karanlığında bir ışık gibi parlayan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.” dedi.
ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü futbol, masa tenisi ve badminton turnuvaları dün sona erdi. Futbol turnuvasının final maçı İlçe Kaymakamı Sayın Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’nun başlama vuruşu yapmasıyla başladı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü spor turnuvalarına ilişkin açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, “Spor turnuvaları süresince canla başla mücadele eden tüm cami kuran kursu öğrencilerimizi, ortaokul destekleme ve yetiştirme kursu öğrencilerimizi, tüm takımların hocalarını, idarecilerini kutluyorum. Ayrıca spor turnuvalarının gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, İlçe Müftülüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ederim.” dedi.
Futbol turnuvasında Şampiyonluğa Uluabatlı Hasan Camii Kur’an Kursu ulaşırken, Emirsultan Camii Kur’an Kursu ikinci, Küçük Hamidiye Camii Kur’an Kursu üçüncü ve Ulu Camii Kur’an Kursu dördüncü oldu. Masa tenisi turnuvasında Fehim Bahadır Topal birinci, Burak Sezen ikinci, Enes Filinde üçüncü olarak tamamladı. Badminton turnuvasında ise Uğur Saygısever birinci, Gökhan Bayram ikinci, Fatih Şahin üçüncülüğü aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.