15 TEMMUZ ŞEHADETLE YOĞRULMUŞ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesi münasebetiyle bir açıklama yapan AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, ‘’Yüce milletimizi ve demokrasimizi hiçe sayarak 15 Temmuz gecesi, başlatılmaya çalışılan hain darbe girişimi, yine yüce milletimizin kararlı duruşu ve üstün çabasıyla bir günde önlendi. Asıl darbeyi, bu aziz milletin gücünü sınayan ve çok geçmeden başarısızlığa uğrayan hainler aldı.’’ diye konuştu.

15 Temmuz’u seneyi devriyesinde anmak ve hatırlamak üzere o günlerde yaşananların hafızalardan silinmemesi ve geleceğe aktarılması için ilçede bir dizi programlar düzenlediklerini belirten Murat Erol, “FETÖ tarafından planlanan hain darbe girişiminin başladığı 15 Temmuz gecesiyle ilgili bizim söyleyecek çok sözümüz anlatacak çok hatıramız oldu. Gecenin karanlığında hainlere karşı milletin nasıl dik durduğunu, nasıl bir ve beraber olduğunu vatanı için, bayrağı için nelerini feda edebildiğini ,korku ve endişenin yok olduğunu ve  bir tek şeyin Allah ve vatan sevgisinin meydanlarda olduğunu gördük.’’ diye konuştu.

 

‘’Bu destan, aziz milletimizin ve milli iradenin zaferi’’

Hain darbe girişiminin önlenmesinde ve püskürtülmesinde Türk milletinin gösterdiği fedakarlığa dikkat çeken Murat Erol, ‘’15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara akın eden milyonlarca vatandaş, darbe girişiminin başarıyla püskürtülmesinde önemli bir rol oynadı. 15 Temmuz gecesi başlayan düşmana karşı demokrasi nöbeti, günler boyunca tüm yurtta cansiperane bir mücadele ruhuyla tarihe geçti. Milyonların gece-gündüz sokakları terk etmeyerek tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajları verdiği günler tarihe kazındı.’’ dedi.

Darbecilere karşı verilen mücadeleden iman ve inanç ile zaferle ayrılan milletimizin o gece canlarını ortaya koyarak gösterdikleri fedakarlığın bir başka örneğinin olmadığını ifade eden Erol, ‘’Bu basit bir mücadele değil aksine iman ve fedakarlığın birleşmesi ile ortaya çıkan mukaddes bir direniştir.’’ diye belirtti.

‘’Türkiye, ihanet çetelerine geçit vermeyecektir’’

15 Temmuz hain darbe girişimiyle ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen FETÖ ihanet çetesinin amacına ulaşamadığını belirten Murat Erol, ‘’Bunlar ülkemizin geleceğini çalmak isteyen ve kökleri başka yerlerde olan ihanet çeteleridir. 15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. 15 Temmuz, milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır.’’ dedi.

‘’15 Temmuz bir İstiklal Mücadelesiydi’’

15 Temmuz darbe girişiminin basit bir darbe girişimi ya da kalkışma olarak görülmemesi gerektiğini ve asıl gayenin istiklal ve istikbal ruhunun elimizden alınmak istenmesi olduğunu ifade eden Murat Erol, ‘’ 15 Temmuz’a dair unutulmaması gereken en önemli şey bu aziz milletin o gece gösterdiği birlik ruhudur. Aziz milletimizin aynı inançla, aynı iradeyle kendi vatanını, bağımsızlığını, istiklalini savunmak için topyekün bir milletin şahadet arzusuna şahit olduk. Kulağında salâ sesleri, dilinde tekbir sesleriyle büyük bir milletin şehit olmak arzusuyla sokağa çıktığına şahit olduk. İstiklal Şairimizin, İstiklal Marşımızda ifade ettiği her gerçek o gece yeniden gerçekleşti. ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyen her mümin sokağa fırladı. Milletimizi millet yapan bu ortak iradeyi unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. ‘’ diye konuştu.

‘’O gece tüm Müslüman coğrafyaları dua için ayaktaydı’’

Hain darbe girişiminin başladığı saatlerde dünyanın farklı coğrafyalarında haberleri duyan müslümanların Türkiye için sabaha kadar dua ettiğini belirten Murat Erol, ‘’ O gece, bize umut bağlamış gönül coğrafyamızdaki bütün mazlumların ve mağdurların duasını unutmamamız gerekiyor. Bizler Osmanlı Devleti’nin devamı ve atalarımızın sancağını sırtlanan torunlarıyız. Atalarımız hoşgörü ve sevgi ile yeryüzünde iyilik için mücadele ettiler ve biz bunun yansımasını hain darbe girşiminin olduğu gece çok net gördük. Yeryüzünde bize umut bağlamış gönül coğrafyamızdaki bütün mazlumların ve mağdurların duası da o gece bizimleydi. O gece hepimiz şahid olduk ki, Gazze’den Arakan’a, Asya’nın steplerinden Afrika’nın öbür ucuna kadar dünyanın bütün mazlumları, mahrumları, mağdurları, göçmenleri, muhacirleri milletimize dua ettiler. Biz millet olarak buna şahidiz. ‘İslam ümmetinin son büyük kalesi çökmesin’ diye secdeye kapanarak gözyaşı döken kardeşlerimizi asla unutmamamız gerekiyor.’’ diye ifade etti.

‘’15 Temmuz ruhunu diri tutacağız’’

15 Temmuz’un bir dönüm noktası olduğunu ve millet güç verdiğini ifade eden Murat Erol, ‘’İhanet gecesini asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.  Bu niyet ve kararlılıkla 15 Temmuz’un yıl dönümünde yine meydanlarda olacağız. Demokrasi nöbetleri tutacağız ve o gece yaşananları bir kez daha hatırlayacağız. AK Parti olarak 15 Temmuz ruhunu hep diri tutacağız ve milletimize gelebilecek tehlikeler karşısında göğüslerimizi ilk siper edenler bizler olacağız’’ diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.