11 yılda bir çivi çakılmadı!

CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, AKP'ye yüklendi:

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Gönül Avil, iktidar partisinin ilçeye hiçbir yatırım yapmadığına dikkat çekerek AKP'yi sert bir dille eleştirdi.

AKP iktidarında Karacabey'de elle tutulur bir yatırım yapılmadığını vurgulayan Avil, 6 yıldır çürümeye terk edilen Mısır Kurutma Tesisi'ni örnek gösterdi. Gönül Avil, “AKP'nin neler yapıp, yapamayacağını merak edenler, Mısır Kurutma Tesisi'ne baksın” dedi. 2007 Genel Seçimleri yaklaşırken görkemli bir törenle temeli atılan “Mısır Kurutma Tesisi”nin kaderine terk edildiğinin altını çizen Avil, bir trilyondan fazla paranın toprağa gömüldüğünü kaydetti.   

Karacabey'in her geçen gün geriye gittiğini söyleyen Avil, “AKP iktidarı Karacabey'de de sınıfta kaldı. AKP'nin 11 yıllık iktidar sürecinde, Karacabey 30 yıl geriye gitti. Bölgemizde çok önemli bir yeri olan Karacabey, yok sayıldı. AKP, 11 yılda Karacabey'e bir çivi dahi çakamadı. Kan ağlayan çiftçiye umut olacak Mısır Kurutma Tesisi, 6 yıldır çürümeye terk edildi. 2007 Genel Seçimleri'ne kurban olan tesise bir trilyondan fazla para gömüldü. Ancak tesis, nedense kaderine terk edildi. AKP'nin neler yapıp, yapamayacağını merak edenler, Mısır Kurutma Tesisi'ne baksın. Teknolojinin en son olanaklarıyla donatılması planlanan ve saatte 30 ton kapasite ile çalışacak olan modern Mısır Kurutma Tesisi'nin hizmete girmesiyle çiftçinin yüzü biraz olsun gülecekti. Ancak görülüyor ki, AKP hizmet yerine vatandaşı kandırmayı tercih etti. Çiftçimiz, kazanç yaratacağını düşündüğü tesis için yıllarca beklerken, artık umudunu yitirdi. Karacabey'i yıllardır görmezden gelen AKP, Karacabey'i Mustafakemalpaşa'nın köyü durumuna getirdi. AKP'ye gereken dersi Karacabeyli vatandaşlarımız seçimlerde verecektir” dedi.

Arınç, çiftçiyle dalga mı geçiyor?

Geçen hafta içinde Karacabey’e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Çiftçinin işleri her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor” diye konuşmasına gönderme yapan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “AKP kurmayları ya hesap bilmiyor, ya da çiftçiyle dalga geçiyor. Domates, buğday, mısır, pancar fiyatları 10 yıldır aynı. Mazot, gübre ve ilaç fiyatları 10 yılda yüzde 300 arttı. Çiftçimizin yarısından fazlası meslek değiştirdi. Bir çoğu iflas etti. Bir çoğu da icra kapılarında çaresiz durumda.

Arınç’ın ‘Çiftçimizin işleri iyiye gidiyor’ sözlerini anlamak mümkün değil” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.