100 bin TL’lik telefon çaldılar!

Karacabey’de şehrin göbeğinde faaliyet gösteren bir telefon mağazasının camını kaldırım taşıyla kıran kar maskeli 4 hırsız, 50 saniye içerisinde yaklaşık 100 bin TL değerinde 16 akıllı telefonu çaldı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken, vatandaşlar şehrin tam ortasında meydana gelen hırsızlık süresince polisin nerede olduğunu sorguladı. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Cumartesi günü sabaha karşı saat 05.10 sıralarında Heykel’e yakın Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir telefon bayisine, çalıntı plakalı araçla gelen kar maskeli 4 kişi, kaldırım taşıyla cam çerçeveyi kırarak içeri girdi.

Üzerlerine kırılan cam çerçevenin düşmesine karşın yılmayan şüpheliler, teşhirde bulunan 16 adet cep telefonunu çalarak geldikleri otomobille kaçtı. Hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, kar maskeli hırsızları arıyor. Öte yandan geçtiğimiz hafta da aynı operatöre ait bu kez Sevgi Yolu’ndaki bayisi de soyulmuştu. Yine geçtiğimiz hafta Karacabey Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü’nde de kablo hırsızlığı meydana gelmiş. İlçede son zamanlarda adeta cirit atan ve henüz yakalanamayan hırsızlara karşı başta İlçe Emniyet Müdürlüğü olmak üzere, yetkililerin ne gibi önlemler aldığı vatandaşlar tarafından iyice sorgulanmaya başlandı.

Yaşanan soygun olayı sonrasında olayla ilgili görüntülere vatandaşların tepkisi oldukça farklıydı. İlçenin göbeğindeki soygun anlarına dair sosyal medyada yapılan çeşitli yorumlarda; “Heykelin göbeğindeki bu olayı kimse duymuyor görmüyor. Şaşırdık kaldık, bu ne cesaret! Bu olay Karacabey’in merkezinde oluyorsa ve o kadar gürültü ve alarm sesine rağmen kimsenin ruhu duymuyorsa, Allah herkesin yardımcısı olsun. Hırsızlık anında polisler neredeydi acaba? Bu hırsızlar Heykel’in göbeğinde bu işi bu kadar kolayca yapabiliyorsa, ara mahalledeki esnaflar o zaman dükkanlarında yatıp kalsınlar ki işyerlerini korusunlar.” gibi ifadelere yer verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.