Ziraat Mühendisleri atama bekliyor!

Milletvekili Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Demiröz, önergesinde memurluk sınavında başarılı olan ve 2012 Kasım ayında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) başvurarak yüksek puanla yerleşen ziraat mühendislerinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Tarımsal Yayımı Geliştirme Programı'na (TAR-GEL) başvurmaları üzerine kadro boşluğu yaşandığının sık sık dile getirildiğini anımsattı.
Türkiye'de, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı ve kayıtsız 5 milyon civarında çiftçinin bulunduğunu anımsatan İlhan Demiröz, buna rağmen ziraat mühendisi alımının yetersiz olduğunu aktardı.
En az 5 bin kişi atanmalı
Demiröz, önergesinde en az 5 bin ziraat mühendisinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na atamasının yapılmasını ve TİGEM'de boşalan kadroların doldurulmasını isteyerek, Bakan Eker'in şu soruları yanıtlamasını istedi:
“TİGEM'de işe başlayan ziraat mühendislerinin TAR-GEL'e başvurmaları üzerine kadro boşluğu yaşandığı doğru mudur? Doğruysa ziraat mühendislerinin TİGEM'den TAR-GEL'e geçmek istemelerinin nedenleri nelerdir? TİGEM'den TAR-GEL'e geçmek için kaç kişi başvuru yapmış ve bunlardan kaçının geçişi tamamlanmıştır?
Bakanlığınız bünyesinde ziraat mühendislerinin işe yerleştirilebileceği boş kadro sayısı kaçtır? Bunlar hangi birimlerdedir? Ziraat mühendislerimizin yaşadığı bu sorun üzerine Bakanlığınızca herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Mühendislerimizin yaşadığı bu sorunların çözülmesi için Bakanlığınız herhangi bir çalışma yapmakta mıdır?
2013 yılı içinde kaç ziraat mühendisinin atanması yapılacaktır? Eğer varsa bu atamalar ne zaman gerçekleşecektir? Bakanlığınızca TARGEL benzeri projelerin yaşama geçirilmesi söz konusu mudur? Bu konudaki planlar nelerdir? Büyükşehir Yasası ile tüzel kişiliklerini kaldırarak mahalleye dönüştürdüğünüz 16 bin 82 adet köyde hizmet veren kaç TAR-Gel personeli bulunmaktadır?
Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürdüğünüz bu köylerde görev yapan TAR-GEL personelinin durumu/konumu ne olacaktır? Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürdüğünüz bu köylerdeki TAR-GEL personeli hakkında tasarruflarınız ne olacaktır?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.