Zeytine 1 TL prim desteği verilsin!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, zeytincilik ve sorunlarını değerlendirmek üzere CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün girişimleriyle toplandı.

Toplantıya Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, AKP Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, İsmail Aydın, Bedrettin Yıldırım, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refi Taviloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Aksoy, Cengiz Sayın ve Genel Müdür İbrahim Minareci katıldı.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, zeytinyağına verilen desteğin zeytin üreticisine de verilmesini istedi. Demiröz, bu oranın kilo başına en az 1 TL olması gerektiğini kaydetti.

Toplantıda, Marmarabirlik temsilcilerinin önerileri üzerine görüşmeler yapılırken, zeytin üreticilerinin sorunun çözümü için gerekli girişimlerin yapılması yönünde ortak görüş çıktı.

Bu arada, toplantıda zeytin üreticisinin yaşadığı sorunların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’e aktarılması, aynı zamanda Ziraat Bankası ve Halk Bankası ile görüşmeler yapılarak üreticinin borçlarının ertelenmesinin sağlanması için de görüşler dile getirildi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, zeytinyağına verilen desteğin zeytin üreticisine de verilmesini isteyerek, bu desteğin en az kilo başına 1,00 TL’den az olmaması gerektiğini yineledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.