Zeki Gülan: “Konuşacak yüzünüz kaldı mı?”

Seçimler yaklaştıkça siyasi partiler birbirlerine karşı eleştirilerini yoğunlaştırdı.
Zeki Gülan’dan Fikret Keskin’e sert yanıt geldi:
Konuşacak yüzünüz kaldı mı?
*AKP İlçe Başkan Yardımcısı Fikret Keskin’in DP’ye yönelik eleştirilerini yanıtlayan İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Gülan, “Vatanı satanlara en iyi cevabı seçmen sandıkta verecektir” dedi.
Karacabey Demokrat Parti İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Gülan, önceki gün “Çiftçimize ömürlük hizmet için varız” sözleriyle DP ve DYP’yi eleştiren AKP İlçe Başkan Yardımcısı Fikret Keskin’e sert bir dille yanıt verdi.
Keskin ve AKP’yi topa tutan Zeki Gülan, “Çiftçiyi batırıp ülkeyi ithalat cennetine çevirerek yandaşlarını zengin edenlerin, ithalat yüzünden kapanan işyeri ordusunu görmezlikten gelenlerin, güzel vatanımızı şehit cenazeleriyle yasa boğanların, ülkenin her kurumuyla kavga etmekten zevk alanların, Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzüne gözüne bulaştıranların, Talabani ve Barzani’ye cevap vermekten kaçınıp, ABD yetkililerinden bu konuda destek isteyenlerin, Türkiye’nin onurunu ayaklar altına alan politikalar izleyenlerin konuşmaya hakkı yoktur. Bunlar yalan yanlış konuşarak halkımızı değil, sadece kendilerini kandırıyorlar” dedi.
DP İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Gülan, Fikret Keskin’in yıllarca DYP eski Boğazköy delegesi olarak görev yaptığını hatırlatarak, makam bulunca vefasızlık örneği verdiğini söyledi.
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in merkez sağda bütünlüğü sağlamak için çaba harcadığını kaydeden Gülan, sözlerini şöyle sürdürdü.
“AKP kaynayan kazana döndü. Eski Milletvekillerinden aman dileyip, seçimde destek istiyorlar. Dürüstlüğü ile tanınan Abdüllatif Şener’in AKP’den Milletvekili olmaktan vazgeçmesinin acısını anlatamıyorlar. Dürüst ve çalışkan insanlar AKP’den kaçıyorsa, Türk halkı bu mesajı almakta gecikmeyecektir. Seçilme şansı olmayan Ali Koyuncu’nun paçasına tutunup, siyaset üretme acizliğine düşenler, vefanın nerede başlayıp, nerede bittiğini bilemezler. Uluabat Gölü, Nilüfer, Kocaçayır Deltasını korumak için mücadele veren KOTİYAK’a karşı çıkan Karacabeyli AKP Milletvekili Şerif Birinç değil midir? Şerif Birinç’e bile sahip çıkamayanlar, Karacabey çiftçisine nasıl sahip çıksın? Çiftçiye kan içirip yüreklerinden kan akıttılar. Çiftçinin karşısına çıkacak suratları kalmadı. Köylerde kaçacak delik arayacaklar.”
Karacabey Ziraat Odası Başkanı için AKP ilçe yönetiminin destek yerine köstek olduğunu ifade eden Zeki Gülan, Nuri Karaca’ya karşı liste hazırlayıp köy, köy gezen AKP ilçe yöneticilerinin henüz unutulmadığını belirtti.
DYP ‘nin Karacabey’de her seçimde başarılı sonuçlar aldığını, son yerel seçimlerde Belediye Başkanlığını kazandıklarını bildiren Gülan, “AKP ilçe yöneticileri ise seçtikleri adayın arkasından konuşma nezaketsizliğini bile göstermediler mi?”diye sordu.
AKP ‘nin Kuzey Irak’ta örgütlenen PKK ‘ya karşı ABD’nin bölücü politikasına ayak uydurduğunu, kaydeden Zeki Gülan, AKP’ye yönelik eleştirilerini şu ifadelerle noktaladı:
“Enflasyon düşerken, Türk esnafına enflasyonun iki katı kadar faizle kredi verenleri bu millet unutmaz. Çiftçiye “Al ananı git ve gözünüzü toprak doyursun” diyenleri hiç unutmaz. Genç işsizler fabrika açılsın diye beklerken, ithalat kapılarını açıp,yeni fabrika kurulmasını engelleyen AKP değil mi? % 12’ye varan işsizler ordusunun ekonomik sıkıntıları unutması beklenemez. Dış borçlarımız Cumhuriyet tarihinin en utanç verici boyutuna geldi.Doğan bebekler kaç lira dış borçla doğuyor,bunu anlatsınlar.Petrol Kanunu ile yabancı firmalara 50 yıllık imtiyaz tanımanın mantığını açıklasınlar. Küreselleşme sonucunda Avrupa’nın her ülkesi kalkınırken, Türkiye neden alt sıralara düştü bunu söylesinler.Zinayı suç olmaktan çıkaranlar, kapkaçı, terörü ve hırsızlığı hortlatmadı mı? Yabancılara toprak satışından zevk alıp,milli duygularımızı incitenler,ABD’ye kullanmak üzere tavsiye edilen siyasetçiler 23 Temmuz ‘da sandığa gömüleceklerdir.”
Zeki Gülan, AKP’nin 5 yıllık iktidar döneminde, Karacabey’in hiçbir yatırım almadığını kaydetti. Verilen sözlerin yerine getirilmediğini her Karacabeylinin bildiğini belirten Gülan, Yeniköy yolu, elektrikli tarım sulaması projesi ve henüz bitirilemeyen Bandırma duble yolu ile Hotanlı-Okçugöl yolu projesi birer beceriksizlik örneği olarak hatırlanacağını sözlerine ekledi.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.