Zehir solumak istemiyoruz!

Güllüce Muhtarı’na köylüden büyük tepki:
Mustafakemalpaşa Güllüce Köyü Muhtarı Salih Akın’ın, “Marzinç” firmasının Organize Sanayi Bölgesi’ne kurmak istediği tehlikeli tesise karşı sessiz kalması köy halkını isyan ettirdi.
Muhtar Salih Akın’ın konuyu geçen hafta Mustafakemalpaşa’ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na aktarmaması köylünün tepkisine neden oldu.
            Mustafakemalpaşa’nın önünü açacak olan, Marmara’nın ‘GAP’ı konumundaki projenin temel atma töreninde suskun kalan Güllüce Muhtarı Salih Akın’ı sert bir dille eleştiren köylüler,  “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Marmara’nın ‘GAP’ı diye nite-lendirilen bu proje için 120 tril-yon yatırım yapıyor.
Ancak, bizim muhtarımız Salih Akın köy halkını bilgilendirmek yerine kapalı kapılar ardında gizli işler çevirmekle meşgul oluyor. Köyümüze ait birinci sınıf tarım arazilerinin yok olmasına sessiz kalıyor. Sadece köyümüzün değil tüm Mustafakemalpaşa’nın tarım arazilerinin çölleşmesine göz yumuyor. Dibimizdeki Organize Sanayi Bölgesine kurulmak istenen fabrikadan çıkacak baca tozları insan sağlığını yakından tehdit ettiğini bilmesine karşın susuyor.
            Mustafakemalpaşa halkını yakından ilgilendiren fabrikayla ilgili ayağımıza kadar gelen fırsatın değerlendirilmemesi çok ilginç. Akın neden susuyor? Bu davranışlarıyla seçimlerde kendisine oy veren seçmenlerin güvenini yitirdi” dedi.
            Çördük-İnatlar’a kurulmak istenen tesise karşı birlikte gösterilen direnişi örnek veren Güllüce köylüleri, “Başta Çördük muhtarı olmak üzere, köy halkı tek vücut olarak seslerini tüm Türkiye’ye duyurmayı başardılar. Tehlikeli atık tesisinin yapılmasına engel oldular. Biz ise ayağımıza kadar gelen fırsattan yararlanmasını bilemedik. Muhtarımız olup biteni köy halkından gizlemeyi marifet sayıyor. Karşı çıkan köylülerin feryadına kulak tıkıyor. İktidarın bakanı ve milletvekilleri ayağımıza kadar geliyor. Muhtarımız ise başımıza musallat olan bu acı gerçekle bizi yüz yüze bırakıyor. Muhtar, köylünün diken üzerinde yaşadığını bakan ve yetkililere iletmiyor. Bu nasıl iş anlamadık.
            Muhtar Akın, köyümüze kadar gelen bakan ve vekillere ‘Hükümet olarak buraya büyük yatırım yapıyorsunuz. Diğer tarafta ise, Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulmak istenen baca tozu dönüşüm fabrikasına izin veriyorsunuz. Yılda 300 bin ton baca tozu, verimli tarım arazilerimizi yok edecek’ diye söyleyemiyor. Muhtar, bunları söyleyecek kapasitede değilse o koltuğu neden işgal ediyor? Muhtarın kurulacak fabrikadan hisse aldığı söylentileri doğru mu?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.