Zana maaş alıyormuş!

Zana’nın milletvekili maaşı aldığı iddiaları meclise taşındı
MHP Bursa Milletvekili H. Hamit Homriş, PKK terör örgütüyle organik bağı bulunduğu iddia edilen eski milletvekili Leyla Zana’ın halen milletvekili maaşı aldığı iddialarıyla ilgili Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a soru önergesi verdi.
Homriş verdiği soru önergesinde, “Anayasamız da ki hak ve hürriyetlerden hiç birisi devletin ile milletin bölünmez bütünlüğünü bozmayı, insan haklarına dayanan demokratik ve laik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz hükmü yer almaktadır. Ancak PKK terör örgütüyle organik bağı bulunan ve Bağımsız Türk Mahkemeleri tarafından mahkum edilen milletvekilliği yapmış Leyla Zana, Selim Sadak, Naif Güneş, Mahmut Kılınç, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar’ın devletten her ay milletvekili maaşı ile temsil ödeneği aldıkları çeşitli basın organlarında yer almaktadır” dedi.

Homriş’in, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
“PKK terör örgütü ile organik bağı olan ve bu yüzden mahkum olmuş bahse konu kişilere milletvekili maaş ve temsil ödeneği verilmekte midir?
İlgili şahısların vatana ihanet ve terör örgütüne fiilen destek suçlarından milletvekillikleri düşmüştür. Maaş ve temsil ödeneği veriliyorsa Milletvekilliklerinin düşmesi ile kazandıkları özlük haklarının hala devam etmesi hangi kanuna dayandırılmaktadır? Bu haksız uygulamayı önlemek için ilgili kanunda değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz?
Mahmut Kılınç, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar emniyet güçlerince aranmakta mıdır? Eğer aranıyorlarsa hangi suçlama ile aranmaktadırlar? Kaçak olmalarına rağmen bu kişiler her ay devletten maaş alıyorlarsa yerleri neden tespit edilememektedir?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.