Zaman savurganları boşa kürek çekiyor!

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, CHP Belediye Meclis üyelerinin “Yalan makinesi yalan üretir” şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi.
CHP Belediye Meclis üyelerinin Karacabey için hiçbir şey yapmadığını ileri süren Başkan Koç, “Bunların amacı üzüm yemek değil, bağcı ile uğraşmaktır” dedi.
CHP'lilerin açıklaması sonrası, 5 kuruşluk dava açtığını dile getiren Koç, yazılı demecinde şunları söyledi; “Beni, 'Yalan makinesi ve Yalancı' olarak görenlere sesleniyorum;
2004 yılı Mart ayından bugüne kadar Karacabey halkım size kim olduğumu, ne yapacağımı söyledi ve gösterdi. Ancak ne yazık ki, sizler bir türlü bunu anlayamadınız veya anlamak istemediniz. Çünkü sizler başınızı deve kuşu gibi kuma gömmüşsünüz. Size kendimi anlatmaya, tanıtmaya, geçmişte ne iş yaptığımı ve devletimi yurt içinde ve dışında nasıl temsil ettiğimi söylemeye hiç mi ama hiç gerek görmüyorum. Bu benim için zaman israfıdır. Sizlerin beyni ve dünyası Canbolu Köprüsünden öteye geçememiş. Çok yazık!
Sizler, Karacabey'den uzak başka ücra yerlerde yaşamışsınız. Karacabey'de bu dönemde nelerin yapıldığını, nelerin yapılmadığını sizlere anlatmaya gerek yoktur. Bunların hepsini en iyi şekilde Karacabey halkım bilir ve takdir eder. Sizler, Karacabey halkının dertlerine, sorunlarına hiçbir şekilde hiçbir zaman ve ilgi duymamışsınız. Sizlerin gönlü kadar beyinleriniz ve gözleriniz kararmış, kapkara olmuş. Sizlerin terazisinde ve kantarında tartılmaya ve değerlendirmeye ihtiyacım yok. Ben çok sevdiğim ve saydığım halkımın kantarından tartılarak bugünlere geldim.
Sizler, havanda su dövmeye ve boş vakit geçirmeye devam ediniz. Karacabey halkı herhalde sizlere zamanınızı heba ve israf etmek için Belediye Meclisine göndermedi. Bir gün olsun, Karacabey'imizin sorunlarına ilişkin her hangi bir konuyu Belediye Meclisine getirdiniz mi? Tartışmaya açtınız mı? Keşke basit de olsa, halkımızın sorunlarından bir tanesini bile Meclise taşımış olsaydınız. Ama sizin amacınız üzüm yemek değil, bağcı ile uğraşmaktır. O bağcı sizin bilmediğiniz ve tanıyamadığınız sıradan kişilerden değildir.
Sizin zihniniz ve aklınız Ergün Koç'u kavramaya, anlamaya ve öğrenmeye yetmez. Elinize aldığınız bir fırça ile rast gele boyama yapıyorsunuz. Size bu durum ve hareket hiçbir şekilde yakışmamaktadır. Gelin, gerçekleri görün ve öğrenin. Bilmiyorsanız halkın arasına girerek benim kim olduğumu onlara sorunuz. Öğreniniz. Öğrenmek ayıp değildir.
Bir yıl içinde tekrar halkımız nezdinde bir sınav olacak. Bugüne kadar olduğu gibi yine yapılacak olan o sınavdan da Karacabey halkından başarılı ve geçer not alamayacaksınız. Her zaman olduğu gibi yine sınıfta kalacaksınız. Çünkü siz halkımıza güven ve itimat telkin edemediniz ve veremediniz. Halkımız size güvenmemektedir. Size en güzel tavsiyem, ne işiniz varsa gidin kendi işiniz ile meşgul olunuz. Kendi işinize bakınız. Boşa kürek çekmeyiniz. Zamanınızı israf etmeyiniz.
Belki özel yaşamınızda hayırlı ve güzel işler yapmış olursunuz. Çünkü siz, Karacabey'in sorunları ile değil “çarşı her şeye karşı” mantığı içinde hayatınızı sürdürmektesiniz ve beni öyle görmektesiniz. Yazık, zamanınızı boş yere geçirmeyiniz ve israf etmeyiniz. Lütfen aslınıza, kendi işlerinize dönünüz. Size belki bugüne kadar bu şekilde bir dost tavsiyesinde bulunmamış olabilirler. Boş yere emeklerinizi harcamayanız.
Size son bir cümlem ve tavsiyem, bir dost olarak söylemeliyim ki, aslınıza dönünüz, evinizde ve özel işlerinizde rahatınıza bakınız. Kendinize ve Karacabey halkına zulüm yapmayınız. Size sağlık ve mutluluk dolu günler dilemekten başka söyleyeceğim olamaz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.