Zaferin 95. yılı kutlandı

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yılı tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de kutlandı.
Atatürk Anıtı’ndaki törene Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, daire amirleri, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunumuyla başlayan anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrağın çekilmesi ile devam etti.
Ardından İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Özköroğlu, şu ifadelere yer verdi: “Hamuru vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusuyla mayalanmış Türk ulusunun, hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğini bilen Ulu Önder Atatürk, ulusun bağrından çıkan Kahraman Türk Ordusu ile birlikte, harp tarihine altın harflerle yazılacak eşsiz bir zafer elde etmiştir. Türk ulusunun eşsiz tarihinde bir dönüm noktası olan bu zafer, tüm yaşam sahaları ve hepsinden önemlisi bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun, erkek-kadın, genç-yaşlı tüm fertleriyle birlikte verdiği varoluş mücadelesinin en büyük destanıdır.Tüm safhaları büyük bir özenle planlanan bu zafer, daha büyük hedeflere ulaşmak için gereken ilk kıvılcım olmuştur. Türk ulusunu esaretin karanlığına gömülmekten kurtarıp, bağımsız ve uygar bir devlet haline getirmek gayesiyle, düşmanın istila hırsı ve ters giden talih, önce İnönü’de mağlup edilmiş, ardından ulusal bağımsızlığımızın gerçekleşeceğine olan inanç Sakarya’da pekişmiş ve son olarak Büyük Taarruz’la düşman ordularını denize dökmek suretiyle Ulusal Bağımsızlık Mücadelesi tamamlanmıştır. Büyük Türk ulusu, bu eşsiz zaferle birlikte, sarsılmaz azmi, yüksek iradesi ve vatanseverliği ile neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiş, yeni ve sağlam esaslar üzerinde yükselecek Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline de ilk harcı koymuştur.
Bu asil millet gerektiği yer ve zamanda kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle canı pahasına vatanına sahip çıkmayı bu savaşta göstermiş, geçen 95 yıla rağmen son olarak 15 Temmuz 2016’da bu gücünü bir kez daha tarih sahnesine taşımıştır. Artık ülkemiz üzerinde ham emeller taşıyan iç ve dış mihraklar şunu bilmelidir ki; Türk milletinin en son ferdi yok olana kadar bu vatan toprağını kimse işgal edemez ve bu asil millete kimse esareti dayatamaz.
Bu duygu ve düşüncelerle, büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ve başkomutanı ulu önder Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”
Daha sonra Anadolu Lisesi Öğrencisi Beyza Atış’ın okuduğu şiir bu önemli güne anlam kazandırırken, 30 Ağustos Zafer Bayramı programı; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve Belediye Başkanı Ali Özkan’ın ilçe protokolünden gelen tebrikleri kabul etmesiyle son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.