Zafer Gönül Avil’in!

CHP’nin tekrarlanan kongresinde kazanan değişmedi:

*CHP’nin iptal edilen 24 Nisan’daki kongresi dün yinelendi. İlçe Başkanlığı için 3 adayın yarıştığı seçimi yine Gönül Avil kazandı.*Delegelerin büyük desteğiyle CHP İlçe Başkanlığına seçilen Avil, geçmişe sünger çektiklerini ve yeni bir sayfa açtıklarını belirtti. Kimseyi ötekileştirmeyeceklerini vurgulayan Avil, “İlk hedefimiz Karacabey Belediyesine CHP bayrağını dikmektir” dedi.

Atatürk Kent Meydanı Nikah Salonu’nda yapılan kongreye İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın yanı sıra çok sayıda CHP’li üye ve delege katıldı.

            CHP eski Milletvekili Yahya Şimşek’in başkanlığa seçildiği divanın katipliklerini Adem Fıçıcı ve İsmail Hakkı Özsarı yürüttü.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Yahya Şimşek, “CHP, Karacabey’de örnek gösterilecek bir kongre yapmıştı. Ancak gazete ilanı yapılmaması nedeniyle Seçim Kurulu, seçimler maddesinin yenilenmesi kararını vermişti. İnanıyorum ki bugün örnek bir seçim daha yapacağız. Burada şuna açıklık getirmeye çalışıyorum. İlçe Seçim Kurulu kongreyi değil, yalnızca seçim maddesini iptal etti. O nedenle tek maddeli bir seçim yapacağız” dedi.

Bir bakıma 24 Nisan’daki kongrenin devamı gibi yapılan seçimler olgun bir hava içinde geçti.

Tüm adayların ekip arkadaşlarıyla birlikte tanıtılmasının ardından seçimin blok liste halinde yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Kongrede ilçe başkanlığı için 3 aday yarıştı. 224 delegeden 181’inin oy kullandığı seçimi 112 oy alan Gönül Avil kazandı. Diğer adaylardan Hüseyin Cahit Akıncı’ya 39, Nuray Akbaş Sümer’e ise 30 oy çıktı.

            Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Gönül Avil’i destekleyen delegeler büyük bir sevinç yaşadı. Demokratik bir seçimin yaşandığı dünkü kongrede diğer adaylar Hüseyin Cahit Akıncı ile Nuray Akbaş Sümer de Gönül Avil’i kutladı.

Delegelerin büyük desteğiyle CHP İlçe Başkanlığına seçilen Gönül Avil, “Bizim yönetimimiz kimseyi ötekileştirmeyecektir. Tüm partililerimizi ve halkımızı kucaklayacağız. CHP’de barışı, dayanışmayı ve güveni hedefleyen bir yönetimle gece, gündüz demeden tüm enerjimizle yerel seçimlere odaklanacağız. Bizlere destek vererek güç kazandıran herkese teşekkür ediyorum. Parti içi demokrasiye işlerlik kazandıran diğer aday arkadaşlarıma ve delegelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Demokratik bir yarış oldu. Salondan bütünleşerek çıktık. Daha da güçlendik” dedi.

            Kazananın CHP olduğunu söyleyen Avil, hedeflerinin Karacabey Belediyesi olduğunu dile getirdi. Avil, “24 Nisan’da ve sonrasında yaşananlar artık geride kaldı. Bundan sonra önümüze bakacağız. İlk olarak Karacabey’deki yerel seçimlere ardından da partimizi iktidara taşıyacak genel seçimlere odaklanacağız. İlçemizde partimizi kucaklayacak, herkesin beğenisini kazanacak bir yönetim kurulu oluşturduk. Tam bir ekip çalışması yapacağız.

Yönetim kurulu dışında oluşturacağımız komisyonlarla halkımızın sorunlarını didik didik edeceğiz. Çözüm yolları arayacağız. Halkımızın sorunlarıyla ilgili hazırladığımız raporları il yönetimimize ve genel merkezimize bildireceğiz.

Her mahallede ve köyde komisyon oluşturacağız. Bu komisyonlar sayesinde her mahalle ve köydeki sorunlardan anında haberdar olacağız. Mahalle ve köy muhtarlarıyla, sivil toplum örgütleriyle sürekli diyalog kuracağız, sıcak ilişki içinde olacağız.

Parti üst kurullarımızın Karacabey’de gözü kulağı olacağız. Onların çalışma ve fikirlerini Karacabey’de yaşayan tüm yurttaşlarımıza ulaştırtacağız.

Partili üye sayımızı hızla artıracağız. Sokağa, köylere akacağız. Halkımızla daha yakından kaynaşacağız. Onların dert ortağı olacağız, sorunlarına inançla samimiyetle çözüm yolları arayacağız. Siyaseti halk için, halkın içinde yapacağız.

Bizim yönetimimiz kimseyi ‘Ötekileştirmeyecek’tir. Bizim yönetimiz tüm partililerimizi ve halkımızı kucaklayacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Gönül Avil başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; Enver Ağdaş, Murat Akdemir, Vedat Aydın, Regaip Çolak, Şerif Elveren, Mesut Coşkun, Bülent Fıçıcı, Nuriye Kılıçarslan, Ulvi Kırlağaç, Sadır Kırlı, Serpil Kurban, Behiye Saltan, Mustafa Kemal Yazar ve Selda Arslan Zırhlı.

            İl Delegeleri; Recep Acar, Vahap Aka, Sabri Altınbaş, Gönül Avil, Ertuğrul Babadağlı, Emine Bursalı, Necati Çabuk, Orhan Çağlayan, Sabriye Elveren, Mümin Ereselli, Bülent Fıçıcı, Orhan Kamaş, Fatma Mendeş, Hüsnü Oral, Serdar Ökçe, Serdar Saltan, Ferhat Sıvat, Hüseyin Süzen, Gülay Tosun, Kazım Ülker, Hilal Yalın ve Meral Yenialaca.   

             

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.