Zafer Cumhur İttifakı’nın

Karacabey’de Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri, Cumhur İttifakı’nın zaferiyle sonuçlandı. Coşkuyla sokaklara dökülen vatandaşlar meydanı hınca hınç doldurdu. Tezahüratlarla Belediye Başkanı Ali Özkan’ı evinden alan Cumhur İttifakı’nı destekleyen ilçe halkı, başarıyı doyasıya kutladı.
Yeniden belediye başkanı seçilen Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Ali Özkan, kesin olmayan sonuçlara göre oyların yaklaşık yüzde 40,23’ünü (21 bin 336) alarak güven tazeledi. Seçimde ikinciliği yaklaşık yüzde 35,78 oy oranıyla (18 bin 973) Millet İttifakı’nın Adayı Ayhan Tayfur elde etti. ‘Halkın İttifakı’ olarak yola çıkan Demokrat Parti Adayı Ergün Koç ise yaklaşık yüzde 21,22 (11 bin 253) oyla üçüncülükle yetindi.
Karacabey’deki yerel seçimler büyük heyecana sahne oldu. Sandıklar açılmaya başlandığında son ana kadar birinciliği bırakmayan Özkan, seçimi de yaklaşık 2 bin 363 oy farkıyla kazandı.
Karacabey’de belediye başkanlığı için yarışan diğer adaylara bakıldığında; Saadet Partisi Adayı Zeynel Abidin Koçak 1.103, Vatan Partisi Adayı Rıfat Narhın 220 ve Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Mehmet Yaşar Anteplioğlu da 146 oy aldı.
Yeni dönem Karacabey Belediye Meclisi
Karacabey’de Ali Özkan yeniden başkan seçilirken, yeni dönem Belediye Meclisi de belirlendi. AK Parti’nin (Cumhur İttifakı) belediye meclisindeki oy oranı yaklaşık yüzde 41,26 olurken, İYİ Parti’nin (Millet İttifakı) yüzde 36,51, Demokrat Parti’nin de yüzde 16,54 olarak belirlendi. Bu sonuçlar ışığında AK Parti (Cumhur İttifakı) 11+3 ile 14 meclis üyesi elde etti. İYİ Parti’nin (Millet İttifakı) meclisteki sandalye dağılımı 9 olurken, Demokrat Parti’den de 2 isim meclis üyeliğine seçildi.
Karacabey Belediyesi’nin yeni dönem Meclisi’nde şu isimler yer aldı:
AK Parti (Cumhur İttifakı): Murat Avinç (Kontenjan), Nursi Er (Kontenjan), Turgut Yozgat (Kontenjan), Faruk Türe, Nadir Ünlü, Armağan Elçin, Ahmet Ali Kışla, Arzu Uray, Sabahattin Yıldız, Bülent Şen, Ahmet Şen, Gamze Aydın, Özer Kuzu, Hatice Kılıç.
İYİ Parti (Millet İttifakı): Murat Tanrıverdi, Adnan Akın, Gizem Arda, Bala Songül Kuvan, Hasan Hüseyin Kula, Kemal Ziya Koşaner, Nezihi Mestan, Ferudun Şeker, Mustafa Utku.
Demokrat Parti: Mehmet Ali Köfteci, Celal Tosun.
Büyükşehir’de yeniden başkan Alinur Aktaş
31 Mart Yerel seçimlerinde bir diğer heyecan da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yaşandı. Son ana kadar kıran kırana geçtiği gözlenen seçimi yine mevcut Başkan Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Alinur Aktaş kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre yaklaşık yüzde 49,60 oy oranıyla seçimi önde bitiren Alinur Aktaş, ipi göğüslemeyi başardı. Millet İttifakı Adayı CHP’li Mustafa Bozbey ise, son ana kadar takibi bırakmasa da yüzde 46,95 oy oranıyla ikinci oldu.
Karacabey’deki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden CHP Adayı Mustafa Bozbey aldığı 25 bin 646 oyla birinci çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Alinur Aktaş ise Karacabey’de 23 bin 6 oy alarak ikinci oldu.
Diğer adaylara bakıldığında; Demokrat Parti’nin Büyükşehir Adayı Metin Engin 2 bin 726 oy, Saadet Partisi’nin Adayı Mehmet Atmaca 975 oy, Demokratik Sol Parti Adayı Ahmet Murat Özbilge 238 oy, Vatan Partisi Adayı Suna Soydaş Fırat 174 oy, Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Şevket Tamaç 91 oy ve Türkiye Komünist Partisi Adayı Mehmet Yavuzkan da Karacabey’den 40 oy aldı.
31 Mart Yerel Seçimleri’nde Karacabey’de 63 bin 222 seçmenden 55 bin 157’si oy kullandı. 53 bin 31 oy geçerli kabul edilirken, 2 bin 126 oy da geçersiz sayıldı. Seçime katılım oranı ise yüzde 87,24 olarak belirlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.