Zabıta’dan simit fırınlarına denetim

Karacabey Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki simit fırınlarında gramaj ve genel temizlik kontrolleri yaptı. Belediye Gıda Mühendisi ile birlikte gerçekleştiren denetimlerde halk sağlığını tehdit edecek düzeyde koşullara rastlanılmazken, bu tip kontrollerin süreceği kaydedildi.
Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrollerde üretilen simitlerin gramajı, kullanılan malzemelerin hijyenik ortamlarda tutulması ve işlenmesinin yanı sıra çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizlikleri denetlendi. Tespit edilen noksanlıklara istinaden ihtarname verilirken, bu işletmelerin belirlenen süre içerisinde eksiklerini yerine getirmeleri için zabıta ekiplerince tekrar denetleneceği bildirildi.
Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürü Ayhan Aksoy, özellikle fırın sahiplerinin bu noktada duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizerek vatandaşın sağlığının söz konusu olduğunu ve işletme sahiplerinin üzerlerine düşen hijyenik ortamlarda üretim yapılması sorumluluğunu eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
    Aksoy, ilçede yapılan denetimlerin olumlu çıktığını ve halk sağlığını tehdit eden işyerine rastlanılmadığını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.