Zabıtadan fırınlara “Ramazan” denetimi

Karacabey Belediyesi Zabıt Müdürlüğü ekipleri, gıda üretimi yapılan tesislerde kontrollerini sürdürüyor. Özellikle Ramazan ayı dolayısıyla fırın ve pastanelerde denetimler gerçekleştiren ekipler, işyerlerinin hem resmi evraklarını inceliyor, hem de hijyen standartlarına uygunluk kontrolü yapıyor.
Gıda Mühendisi ve Zabıta eşliğinde gerçekleşen denetimlerde gramaj, hijyen, yetki ve eğitim belgeleri ile işyeri düzeni ve personelinin kurallara uygunluğu incelenirken bu başlıklara aykırı işletmeler hakkında yasal yaptırımlar uygulanıyor.
Yapılan denetimlerde bu zamana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını belirten Belediye Başkanı Ali Özkan “Denetimlerimiz Ramazan boyunca devam edecek. Ekiplerimiz bu gibi hassas konulara gerekli itinayı fazlasıyla göstermekte. Ne güzel ki esnafımızda bu bilincin farkında olarak kurallara uyuyor ve bizleri de zor durumda bırakmıyor. Bu zamana kadar yapılan denetimlerden yola çıkarak diyebiliriz ki, halkımız gönül rahatlığıyla alışverişini Karacabey’de yapabilir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.