Yüzde 77, halk iradesi değil mi?

Saadet Partisi  İlçe yönetiminden Başkan Koç ve AK Parti’ye eleştiri:
Karacabey Saadet Partisi İlçe yönetimi, Belediye Başkanı Ergün Koç’un, yüzde 77’lik halk iradesini görmezden geldiğini söyledi.
            Başkan Koç’un bazı konuları halkın dikkatinden kaçırmak istediğine vurgu yapan SP İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı, “Sayın Başkan sık sık, ‘Demokrasiyi içine sindirsinler’ diyerek halkın dikkatinden bazı konuları kaçırmak istiyor.
Unutmasın ki biz Saadet Partisi olarak, 3 bin 750 oy ile bir meclis üyesi çıkardık. AKP ise 7 bin oy ile 13 meclis üyesi çıkardı. Herkes ne kadar kitleyi temsil ettiğini iyi hesaplasın. AKP, yüzde 23 oy aldı. Muhalefet partilerinin oy oranın toplamı ise yüzde 77’tir. Muhalefetin 13 meclis üyesi ile verdiği soru önergelerini gündeme bile almadan reddederken bunu göz ardı etmemeleri gerekir. Karacabey halkının yüzde 77’inin iradesini görmemezlikten gelerek hiçbir gerçek kazanım elde edemezler. Unutmamalılar ki Karacabey’de yaşıyoruz. Yarın seçim olduğunda yine bu halkın karşısına çıkacaklar” dedi.
AKP’liler neden susuyor?
            Ağustos ayı ‘Meclis Toplantısı’nda yaşananlara dikkat çeken Saadet Partisi İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı, halkın ilettiği sorunları önergelerle meclise taşıdıklarını ancak, iktidar partisi üyelerinin grup kararı gereği bunları görüşmeye bile almadığını kaydetti.
            Tüm bu yaşananları hayretle karşıladıklarına işaret eden Çavdarlı, “Kişiye özel konulara sıra gelince Başkan Koç ile AKP’liler, kabul oyu kullandılar. Kendilerini kutluyoruz.
           Üstelik CHP’li Meclis Üyesi Sayın Kazım Ülker, gündemin 6. maddesinin e) bendinde yer alan, ‘Ticaret Bölgesi’ konusunun kişiye özel düzenlendiğini açıkladı. Aslında bu maddenin İmar Komisyon Toplantısı’nda görüşüldüğüne dikkat çeken Ülker, AKP’li üyeler de dahil beş komisyon üyesi tarafından reddedildiğini, bu şekilde kayıt altına alınıp imzalanmasını beklerlerken bir süre sonra mevzuata aykırı bir şekilde yeniden toplantıya çağrıldığını anlattı.
            Konuyu meclisin dikkatine sunan Ülker, gerekli kararın alındığı halde sonradan 3 ‘evet’ 2 ‘hayır’ diye değiştirildiğini belirtti. Ülker, kararın onaylanması halinde bölgede daha önceden 3 metre bahçe bırakarak binalarını yapan vatandaşlarımızın mağdur edileceğini vurguladı.
            MHP’li Hüsnü Doğruoğlu da, yapılan açıklamaların çok vahim olduğunu, konuyla ilgili AKP’li meclis üyelerinin bir açıklama yapıp yapmayacaklarını sordu. Demokrasiyi içine sindirmiş Sayın Başkanımız da herhangi bir açıklamaya gerek görmeden konuyu geçiştirdi.
            Protestomuz tam da bu noktada başladı. Amacımız Karacabey halkının konuya dikkatini çekmektir. Toplantıyı terk etmeyen arkadaşlarımızı saygıyla karşılıyoruz. Ne de olsa tüm bu yaşananlar gösterdi ki, meydanı çok da boş bırakmaya gelmez” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.