Yurtkuran YÖK ve hükümeti topa tuttu

Yurtkuran YÖK ve hükümeti topa tuttu
*Yurtkuran,”Üniversitelerin ulusal ve uluslararası başarısı “yok sayılıyor” yeterli bütçe, devlet katkısı ve asistan kadrosu verilmediği gibi maaşlar da “onur kırıcıdır”.
32 yaşındaki Uludağ Üniversitesi, 44 bin 48 öğrencisi, 751 öğretim üyesi, bin 458 diğer akademik personeli, bin 776 idari personeli, 2 bin 555 işçisi 2007-2008 eğitim öğretim yılını törenle açtı.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, 20072008 akademik yılının açılış töreninde yaptığı konuşmada, YÖK ve hükümete sitem ederek, üniversitelerin ulusal ve uluslar arası başarılarının “yok sayıldığı”, yeterli bütçe, devlet katkısı ve asistan kadrosunun verilmediği, öğretim elemanları maaşlarının “onur kırıcı” bir düzeyde kaldığı ortamda üniversitenin gösterdiği başarıyı mucize olarak değerlendirdi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran, Türk üniversitelerinin, toplumsal önemlerinin bilinciyle Türk Ulusu’nun sorunlarına sahip çıkmak ve çözüm üretmek zorunda olduklarını belirtti. Yurtkuran, “Yeterli bütçe, devlet katkısı ve kadronun özellikle de asistan kadrosunun verilmediği, üniversite özerkliğinin ancak 8’de 1,5 olduğu, öğretim elemanı maaşlarının ‘onur kırıcı’ bir düzeyde kaldığı bu ortamda, üniversitemizin gelişimini sağlamak inanılmaz bir başarıdır. Bu başarıyı gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi ailesine teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.
Türk Üniversiteleri’nin, toplumsal önemlerinin bilinciyle Türk Ulusu’nun sorunlarına sahip çıkmak ve bu sorunlara çözüm üretmek zorunda olduğuna işaret eden Yurtkuran, öğrencilere de çeşitli uyarılarda bulundu. Yurtkuran, “Sizlerin, daima içerideki ve dışarıdaki düşmanlarımızın, irticai ve bölücü örgütlerin ve iş birlikçilerinin hedefi olduğunuzu biliniz. Sizlere daima dostça yaklaşacak her türlü olumsuz düşünce, boş inanç ve yıkıcı eyleme karşı uyanık olunuz. Hissettiğiniz en küçük tehlikede bizlerin ve güvenlik güçlerimizin yanınızda olduğunu biliniz. Unutmayınız ki gördüğünüz her sorun ve olumsuzlukta çözüm sadece ve sadece Atatürk İlke ve Devrimlerinin ışığındadır.
Uluslararası indekslerde 2000 yılında 102 makale yayınlanırken, 2006 yılında 444 makale yayımlanmıştır. Uluslararası akreditasyon çalışmaları tüm fakültelerimizde devam etmektedir. 2000 yılında 348 olan yabancı uyruklu öğrenci sayısı 2007’de 969’a ulaşmıştır.
Avrupa ve ABD üniversiteleri ile iş birliği o düzeyde gelişmiştir ki, makine mühendisliği bölümümüz Torino Polytechnic ile ortak otomotiv tezsiz yüksek lisans programı açmakta, birçok bölümümüz SUNY ile ortak diploma programları çalışmaları yapmaktadır. Uludağ Üniversitesi Sağlık Kuruluşları 2006 yılında SGS ISO kalite belgesini almıştır. Rektörlük Örgütü İdari Teşkilatı, 2007 Temmuz ayında SGS/ISO kalite belgesini almaya hak kazanmıştır. Yaklaşık 500 dönümlük bir arazi üzerinde Uludağ Üniversitesi, BTSO, Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve İhracatçılar Birliği’nin ortaklığıyla kurulan Ulutek A.Ş. tarafından yönetilen Teknopark’ımızın bin 300 metrekare kapalı alanı olan birinci binası faaliyette olup 9 Ar-Ge şirketi burada çalışmalar yapmaktadır. Kısa bir süre içerisinde tamamlanacak 18 bin metrekare kapalı alanlı ikinci binamızda ise ikisi öğretim üyeleri tarafından kurulmuş 39 şirket yer tahsisi beklemektedir. Tamamlandığında Bursa ve Marmara bölgesi için Ar-ge ve yüksek katkılı teknoloji merkezi haline gelecek Ulutek’in Bursa ve Türkiye sanayisi için önemi çok büyüktür” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.