Yürek burkan aile dramı!

Mustafakemalpaşa Şeyhmüftü Mahallesinde önceki gün meydana gelen yangın olayının altından yürekleri burkan bir hayat hikayesi çıktı.
Yangın esnasında duman zehirlenmesinden son anda kurtarılan üç küçük kardeşin, anneleri tarafından terk edildiği öğrenildi.
3 yıl önce “halıcıya gidiyorum” diyerek evden ayrılan ve bir daha dönmeyen annelerinin özlemini çeken 3 yaşında ishak, 5 yaşındaki Esmagül Sıla ve 7 yaşındaki Batuhan Üstün kardeşler, evlerinin kilerinde çıkan yangından son anda kurtarıldı.
Çocuklarını terk mi etti?
Talihsiz kardeşlerin İstanbul Küçükçekmece Kanarya mahallesinde oturdukları evden halıcıya gidiyorum diyerek çıkan anneleri Zeynep Üstün’ün bir daha geri dönmediği ortaya çıktı. Bunun üzerine İstanbul’dan eşyalarını alarak, ilçedeki yaşlı ve kısmi felçli annesinin yanına taşınan Cemil Üstün, anne özlemi çeken 3 çocuğunu mecburen felçli annesine ve zihinsel engelli kız kardeşine emanet ederek işe gitti. Öğle saatlerinde meydana gelen yangın ihbarını alan ilçe itfaiye ekipleri çok kısa bir sürede olay yerine giderek balkonda ağlayan 3 kardeşi yoğun dumandan zehirlenmeden kurtardı.
Balkona çıkıp “Anne” diye ağladılar
Evlerinin içi yoğun dumanla kaplanan 3 kardeş korkudan balkona çıkarak birbirlerine sarıldılar. Olay yerine tam zamanında gelen itfaiye ekipleri balkonda birbirlerine sarılmış ve “Anne” diyerek ağlayan üç kardeşi hemen balkondan indirerek ambulansa götürdü. İlçe Devlet hastanesinde tedavi altına alınan kardeşlerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kayıp ilanı vermiş
Baba Cemil Üstün, 3 yıl önce evini ve çocuklarını terk eden eşini bulmak için çalmadık kapı bırakmadığını ve bir türlü eşine ulaşamadığını belirterek, “Ulusal ve yerel basına kayıp ilanı bile verdim. Ancak, eşimi bir türlü bulamadım, çocuklarım tamda annelerine ihtiyaç duyduğu zamanda öksüz kaldı. Annem yaşlı ve felçli, kız kardeşim ise zihinsel engelli başlarında dursam olmuyor, işe gitsem olmuyor ne yapacağımı şaşırdım çok çaresizim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.