Yüreğimiz yanıyor!

Siirt’te askeri araca yönelik mayınlı saldırıda şehit olan 8 askerden birinin Bursalı kısa dönem er Bahadır Aydın olduğu öğrenildi.

PKK’lı teröristlerce uzaktan kumandayla patlatılan bombanın acısı merkez Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi’ne düştü. 26 yaşındaki Karacabey nüfusuna kayıtlı kısa dönem Er Bahadır Aydın’ın şehadet haberi askerler tarafından Aydın ailesine ulaştırıldı.

Terhisine 2 ay kalan Aydın’ın ailesi acı haberle gözyaşlarına boğulurken, Gonca Sitesi sakinleri de büyük şok yaşadılar.

Şehit Jandarma Çavuş ile babası arasında yürek yakan son telefon

Şehit düşen jandarma çavuş Bahadır Aydın’ın babası, dün gece oğluna telefonda, “Sen oradayken ben rahat uyuyamıyorum, korkuyorum.” dediğini açıkladı.

Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit olan 8 askerden kısa dönem asker 26 yaşındaki jandarma çavuş Bahadır Aydın’ın, babası telefonda oğluna ‘korktuğunu’ söylemiş.

4 ay önce kısa dönem asker oldu

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi’nde oturan Emine Zülfiye-Muhsin Aydın çiftinin iki çocuğunun büyüğü olan Bahadır Aydın, Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü’nü bitirdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra bir an önce iş bulup çalışmak isteyen Bahadır Aydın, 4 ay önce kısa dönem olarak asker oldu.

7 silah arkadaşıyla beraber şehit oldu

Siirt’te jandarma birliğinde vatani görevini yapan çavuş Bahadır Aydın, bugün Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK’lı teröristlerin karayoluna koydukları bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonucu 7 silah arkadaşı ile birlikte şehit düştü.

Oğlunun şehit haberini alan baba güçlükle sakinleştirildi

Bahadır Aydın’ın acı haberi Bursa’da oturan ailesine akşam saatlerine bildirildi. Özel bir ekip oluşturan askerler yanlarında doktor ve hemşireler ile birlikte Bahadır Aydın’ın baba evine gitti. Eşi kulağında rahatsızlık olan küçük oğlu Burak’ı hastaneye getirdiği için evde yalnızken oğlunun şehit olduğu haberini alan Muhsin Aydın, güçlükle sakinleştirildi.

“Rahat uyuyamıyorum, korkuyorum”

Korktuğunun başına geldiğini söyleyen Muhsin Aydın, “Dün akşam oğlumun fotoğraflarına bakıyordum. Telefon ile kendisiyle konuştum. ‘Yavrum sen oradayken ben rahat uyuyamıyorum. Korkuyorum’ dedim. Bahadır ise bana, ‘Baba beni merak etme. Rahat uyu’ dedi. Yavrumun teskere almasına iki ay kalmıştı” diye konuştu.

İki ambulans evin önünde bekledi

Acı haber daha sonra hastaneden eve gelen anne Emine Zülfiye Aydın’a bildirilirken, şehit askerin evinin önünde iki ambulans bekletildi.

Şehit jandarma çavuş Bahadır Aydın’ın bugün Bursa Ulu Cami’inde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi. Cenazeye katılmak isteyen Karacabeyli vatandaşlar için saat 15.30 Karacabey Belediyesi önünden ücretsiz araç kaldırılacağı duyuruldu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.