Yüksek nem bunaltacak!

Karacabey’de bugün hava sıcaklığı 34 derece. Yüzde 81 oranındaki nem bir hayli bunaltacak.
Önümüzdeki 4 gün Bursa’da aşırı sıcak hava ve yüksek nem etkili olacak.
Çarşamba günü de termometler 32’ü gösterirken perşembe günü de sıcaklık 32 olarak ölçülecek.
Bursalılar en çoksa cuma günü bunalacak!
Zira Bursa’da cuma günü hava sıcaklığı 30 derece olacak ancak nem oranı yüzde 92’ye kadar çıkacak. Hissedilen daha fazla olacağından cuma günü Bursa’da nem oranının tavan yapacağını söylemek mümkün!
Öte yandan Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Ordu çevreleri ile Tekirdağ’ın batısı, Kastamonu’nun güneyi, Sivas ve Yozgat’ın kuzeyi, Çankırı’nın kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize başta olmak üzere Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Erzurum, Kars ile Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının İç Ege ile Marmara’nın doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, Ege ve Akdeniz’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
Yağışların, Rize başta olmak üzere Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Erzurum, Kars ile Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.