Yozgat’tan “Kandil” mesajı

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) doğum yıldönümüne dikkat çeken Yozgat, Mevlid Kandili'nin insanlığın barış ve huzur içinde yaşadığı adaletli bir dünyanın kurulması dileklerinde bulundu.
HAS Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat şunları söyledi: “Hak, adalet, yardımlaşma, dayanışma gibi en temel insani değerler rafa kaldırılmış, güçlü olanın haklı olanı ezdiği bir düzen ortaya çıkmıştır.
Bu mübarek gece peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V 'in dünyaya şereflendirdiği gecedir. O bütün insanlığın zorluklarla mücadele ettiği bir dönemde insanlığa huzur ve refah getirmiş, dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur olmuştur.
‘Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik’ ayetinde belirtildiği gibi bütün insanlığa rahmet olmuş, bolluk ve bereket getirmiştir. Manevi iklimin gönüllerimizi fethettiği bu gecede yapacağımız dualar, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın kurtuluşuna vesile olsun.
İnsanlığın bir medeniyet krizine sürüklendiği, kültürel, ekonomik ve ahlaki yozlaşmanın had safhaya çıktığı bir dönemde kurtuluş reçetesi hiç şüphesiz İslam'ın evrensel prensiplerindedir. Bugün dünyanın her yanında kan ve gözyaşı hâkimdir. Hak, adalet, yardımlaşma, dayanışma gibi en temel insani değerler rafa kaldırılmış, güçlü olanın haklı olanı ezdiği bir düzen ortaya çıkmıştır.
İslam; zulmün yerine adaleti, sömürünün yerine dayanışmayı, düşmanlığın yerine kardeşliği inşa etmeyi amaçlamaktadır.
Bu anlamlı günde bütün insanlığın refah içinde yaşadığı, özgürlüklerin arttığı ve adil bir dünyanın kurulduğu yeni bir dönem için dua edelim. Dualarımız bu gece eksik olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz eder, bütün İslam âleminin kandilini kutlarım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.