“Yorgunluk yok, diriliş var”

AK Parti Bursa İl Teşkilatı, 2019 Mahalli Seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hazırlıklarına start verdi. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yapılan AK Parti Bursa İl Teşkilatı Eğitim ve İstişare Toplantısı’na Ertem İşcan başkanlığındaki AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı da tam kadro katıldı.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Hüdai Kaplıcalarında bulunan termal bir otelde düzenlenen Eğitim Kampı’na; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcıları, Bursa Milletvekilleri, Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, ilçe belediye başkanları, Karacabey Belediye Meclis Üyeleri ile ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Bursa ilçelerinin tüm teşkilat mensupları katıldı.
Kamp programında iki gün boyunca teşkilat mensuplarına AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir ile AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Yavuz tarafından farklı konularda eğitimler verildi. İl Başkanlığı’nın bugüne kadar yaptığı çalışmalar değerlendirilirken, seçimlerde izlenecek yöntemler de masaya yatırıldı. Ayrıca İl Milli Eğitim, İl Sağlık ve İl Karayolları Müdürleri konuşma yaparak, yatırımları anlattı.
Eğitim programının ikinci gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eğitimdeki Bursa teşkilatına görüntülü ve canlı yayınla bağlanarak başarı diledi. Erdoğan, konuşmasında ülkedeki tüm teşkilatların metal yorgunluğunu atarak güzel çalışmalara imza attığını dile getirmesi salonda büyük coşku ve heyecan uyandırdı. Erdoğan, 2017 yılında yeniden Genel Başkan olduğunda teşkilatlarda gördüğü metal yorgunluğun Afrin Harekâtı ile birlikte diriliş harekâtına döndüğünü söyledi. Bursa teşkilatından 2019 yılında yapılacak seçimler için aynı şevk ve heyecan ile çalışmalara devam etmesini isteyen Erdoğan, “Moral motivasyonu güçlenen kadrolarımız ile tek yürek halinde daha güçlü bir Türkiye hedefimize doğru hızla ilerliyoruz. Bursa’nın bizde çok özel bir yeri vardır. Davamıza bugüne kadar yaptığınız katkıyı sürdüreceğinize, ülkemiz için, halkımız için güzel hizmetlere imza atacağınıza inancım tamdır.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin işaretinin 4 parmağın havaya kaldırıldığı ‘Rabia’ olduğunu da dikkat çekerek, teşkilatlardan bu işaretin kullanılması konusunda daha hassas davranmalarını her fırsatta istediğini vurguladı. Erdoğan, “Her siyasi partinin bir sembolü var bizim sembolümüz de Rabia’dır. Nedir Rabia? Bunun bir anlamı var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Sizlerden bu sembolümüzün kullanılması konusunda daha hassas davranmanızı bekliyorum.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu talebi üzerine toplantıdaki AK Parti Bursa teşkilatı mensupları Rabia işareti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı selamladılar.
AK Parti Bursa İl Teşkilatı Eğitim ve İstişare Toplantısı’nı değerlendiren Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan ise, partilerinin istişare kültürüne önem verdiğini, yönetim ve karar vericilerin sürekli olarak dert ve sıkıntıları, hatta yapılacak hizmetleri bir araya gelerek paylaştıklarını söyledi. Afyon’daki Bursa İl Teşkilatları kampının da bu şekilde yapıldığını belirten Başkan İşcan, toplantı gündemiyle ilgili şu bilgilere yer verdi: “Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’mızın düzenlediği teşkilat içi eğitim çalışmamızın oldukça verimli geçtiğini düşünüyorum. Bakanlarımızla ilçemiz hakkında da istişarelerde bulunduk. Sorun ve talepleri birebir aktardık. İlçemizin daha çok kalkınması ve gelişmesi adına düşüncelerimizi paylaştık. Eğitimlerde gündem ve seçim süreci çalışmaları da ele alındı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; partimizde artık metal yorgunluğu yok, Afrin’le beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı.
İlçemizin dertleriyle birebir ilgilenen başta Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu’na, İl Başkanımız Sayın Ayhan Salman’a, Milletvekilimiz Sayın Zekeriya Birkan’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a canı gönülden tüm teşkilatım adına çok teşekkür ediyorum. Çok verimli bir kamp süreci geçirdik. Karacabey’imiz için, Bursa’mız için ve ülkemiz için durmak yok, yola devam.”
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, gerek Cumhur İttifakı gerekse mahalli seçimlerdeki Millet İttifakı ile ilgili olarak Ankara’da yaşanılan ve hükümetin bu ittifaklarla ilgili olarak nasıl bir çalışma yaptığını anlattı. Çavuşoğlu, “Bursa demokrasi kalesidir. Son 16 yıldır AK Parti bu kale komutanlığı görevini devir aldı. Şimdi görev ve hizmet sırası bizde. Bizler, 16 yıldır hem Bursa’ya hem de ülkemize hizmet veriyoruz. Sadece ülkemizde değil, dünyanın pek çok yerinde mazlum insanların tek umudu Türkiye’dir. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Liderimizin önderliğinde ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın rehberliğinde bu hizmet kervanı 2019 seçimlerinden de başarı ile çıkacaktır. Devletin ve milletin bekası için, terörün tıpkı Afrin’de olduğu gibi kaynağında kurutulması için milletimizin ve seçmenlerimizin AK Parti’ye ve AK kadrolara inancı tamdır. Bizler, bu inanç ve güçlü yolumuza devam ediyoruz. Mahalli seçimlerde Bursa adına söylüyorum, oyları silip süpüreceğiz. Türkiye adına söylüyorum, muhalefet AK Parti’ye yetişemeyecek. İttifakla beraber tıpkı 16 yıldır devam eden zaferlerimiz artarak devam edecektir.” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da, “2019 yılı seçim yılı olacak. İlk seçim ve ilk milletimizle kucaklaşma halkımızın yerel seçimler dediği Mahalli Seçimler’de olacak. Bu seçimler, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için de büyük bir veri kaynağı olacaktır. Yerel seçimlerde bizler AK Parti olarak, Bursa’daki bütün belediye başkanlıklarına talibiz. Partimizin şu anda Büyükşehir dahil toplamda 16 belediye başkanı var. Bu sayının 18 olması için çalışıyoruz, çalışacağız. Seçimlerde de 18 belediye başkanlığının tamamını alacağız.
Bu seçimler için iddialıyız. Çünkü yanımızda müttefikimiz, ittifak yaptığımız Milliyetçi Hareket Partisi var. Şu anda Cumhur İttifakı’mız tamam. Mahalli seçimlerle ilgili Millet İttifakı için de gerekli görüşmeler yapılıyor. Kanun çıktı. Yasal engeller ortadan kalktı. Seçimlerde başarısız olma adına önümüzde engel kalmadı. Artık milletimizle, Bursa halkı ile Bursalı seçmenlerle kucaklaşma ve hizmet üretme, hizmetleri gerçekleştirme vakti geldi.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.