“Yönümüz Çoban Yıldızı olsun”

Karacabey İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Çeşli, meclis üyesi adayları Ahmet Aygün Ata ve Serkan Deniz ile birlikte Meltem Gazetesi’nin ziyaret etti.
Göreve geldiklerinde Karacabey’de çok şeyin değişeceğini belirten Çeşli, ilk işinin Belediye bünyesinde bulunan taşeron işçiliğine son vermek olacağını söyledi.
İşçilerin işine değil, taşeronlara, haksız para kazananlara son vereceğini belirten Çeşli, “Emekçi kardeşlerim, arada aracı olmadan direk Belediyemizin bünyesinde çalışıp emek ve kazançlarını, hakları ile alacaklar. Bu benim ilk görevim olacak.
Diğer partilerin belediye başkan adayları gibi ‘Şunu yapacağım, bunu yapacağım’ gibi gereksiz ifadeleri bir araya toplayıp, oy avcılığına çıkıp halkımı kandırmamam. Yıllardır halkımın temiz duyguları ile oynayarak bu şekilde kandırdılar. Kimi şapkasını çıkardı seçim kazandı. Kimi herkese 2 anahtar vaatleri vererek (Bunlar bir ev ve bir araba anahtarıydı hatırlarsak) seçim kazandı. Temiz duygulara sahip olan halkımız ile oynadılar. Kimi çıktı din siyaseti yaptı. Dini siyasete alet etti. Seçim kazandı. Sonrası malum. Bu günlere geldik. Halkım bunlara karşı uyandı ve yeter artık diyor. Bundan sonra Belediyeleri de ülkeyi de biz yöneteceğiz. Halkın önünde hiç bir güç duramaz.
İşçi Partisi ve Çoban yıldızımız ile aydınlık günlere beraber yürüyeceğiz. Biz, Karacabey halkı ile el ele, gönül gönüle, omuz omuza vererek hedeflerimize yürüyeceğiz. Karacabey’imizin yaşam standardını en üs seviyeye hep beraber çıkaracağız.
Peki, bu hedeflere halk ile halkçı belediyecilik anlayışı ile nasıl ulaşılır?
1- Karacabey’de bulunan mahalle ve köylerden 7 kişiden oluşan temsilci heyeti, muhtarlık tarafından oylama ve demokratik koşullarda seçilecektir. Bunlar içinde her meslek dalından bir kişi ve mutlaka içinde kadınlarımızın, kızlarımızın veya bacılarımız görev alacaklardır. Tabi ki bu heyet içinde, vazgeçilmez genç öğrenci temsilcilerimiz olacaktır.
2- Bu temsilci heyetlerimiz mahalle ve köylerimizin sorunlarını ve yapılacak öncelikleri her ay Belediye Meclis Toplantısı’ndan bir hafta önce, aralarında seçecekleri iki kişilik temsilci heyeti ile Belediyemize yazılı olarak iletecek. Öncelikli işleri bizlere sunacaklar.
Belediyemiz içinde kurulacak üst halk temsilcilikleri yapılması gerekli olan sorunları en acilinden başlayıp, sırasıyla her ay Meclis Toplantısı’nda gündeme getirecekler.
3- Çözüm her zaman halkın belediyesinin çözümü olacak. Tabii ki Belediye Meclis Toplantılarımız, Belediye Binamızın ulaşılması zor katlarında yapılmayacak.
Göreve geldikten sonra, Belediye Meclis Toplantıları, İşçi Partisinin halkçı belediye anlayışı ile halka açık olarak Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. Alınan tüm kararlar, halkın huzurunda alınacak ve şeffaf bir belediyecilik anlayışında olacak. Rantçı değil, halkçı bir Belediyemiz olacak.
5- Sizlere, Belediyelerin asli görevleri olan hizmetleri vaatler olarak sunacaklardır. Bunlara kanmayalım. Bunlar bizim belediyecilik anlayışımızda mecbur yapılması gerekenlerdir. Bunlar bizim için bir seçim yatırımı olamaz. Vaat etmiyoruz, sizi kandırmıyoruz. Gerçekçi oluyoruz. Yapılması ne gerekiyorsa beraber, Karacabey için yapacağız. Yapılacak her adımı halkımızla paylaşacağız.
İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı olarak, Karacabey’imizi beraber yönetmek için oylarınıza talibim. Yeter artık diyoruz. Kula kulluk etmeyi yok ediyor, kırıyoruz zincirleri özgürlüklerimiz için. Geliyoruz biz halkımız için. Çünkü biz halkız, biz İşçi Partisiyiz.
Halkın önünde kimse duramaz. Bizler yapacağız ve bizler başaracağız. Yolumuz açık ve aydınlık, yönümüz Çoban Yıldızı olsun” dedi.
Konuşmalarının ardından kendini tanıtan İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Çeşli, “1967 Karacabey doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Karacabey’de tamamladım. Liseyi ikinci sınıfta bırakmak zorunda kaldım.
Evliyim. Eşim ev hanımı. Bir kızım var. Şu anda Balıkesir Üniversitesi Turizm Rehberliği bölümünde ikinci yılını okuyor.
Askerliğimi tamamladıktan sonra, 1989 yılında Karacabey Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne sevkıyat sorumlusu olarak işe başladım. Burada 17 yıl Sevkıyat Müdürlüğü görevinde bulundum.
Karacabey’de eşim ile birlikte iki yıl esnaflık yaptık. 5 yıl ailem ile birlikte İngiltere’de yaşadım ve orada çalıştım. Şu anda Karacabey Nakliyat adındaki iş yerimizde, 3 yıldan bu yana faaliyet göstermekteyim ve halen işçiyim. Bu yaşıma kadar toplam 27 yıldır hep işçiydim. İşçi olmaktan da her zaman gurur duydum.
Kader bir gün beni, işçi olmaktan gurur duyduğum, Atatürk devrimlerine sahip çıkan cumhuriyetçi, halkçı ve ulusalcı bir yapıya sahip olan İşçi Partisi ile yollarımızı birleştirdi ve İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı olmaya karar vermemi sağladı.
Bu güne kadar siyaset içinde olmayı hiç hedeflemedim. Ancak bunca yaşanan olumsuzluklar karşısında kayıtsız kalmak ve eli kolu bağlı oturmak benim için geçerli değildi.
Atamızın Gençliğe Hitabesi’ndeki, “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” sözleri kulaklarımda çınladı.
Dizeler ile kendimi özleştirerek, belediye başkan adaylığına, halkım için, gelecek için, Atatürk ve Cumhuriyetimiz için talip oldum.
Atatürk için, Cumhuriyet için ve halkım için çalışacağıma and içtim. Halkçı bir belediyecilik anlayışı ile Karacabey halkı ile beraber göreve geleceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.