Yolsuzluk iddiaları unutturuluyor!

Yolsuzluk iddiaları unutturuluyor!
Karacabey Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur, Ergün Koç’un “Mümeyyiz Raporu Alsınlar” açıklamalarıyla yolsuzluk iddialarının unutturulmaya çalışıldığına dikkat çekti.
Saptırmaca sözlere halkın kanmayacağını belirten Onur, Koç’un 30 Mart sabahı gereken cevabı alacağını söyledi.
Aklın yaşta değil başta olduğunu belirten Onur, Koç’un yolsuzluk iddialarına yanıt vermek yerine, yaşla ilgili konuşmalar yapmasını gereklerin saptırılması şeklinde nitelendirdi.
‘Mümeyyiz Raporu’nun Koç’a gerekli olduğunu vurgulayan Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur, “Her tarafı güvenlik kameralarıyla donatılan belediye binasından iki de bir bilgisayarlar çalınmasına bile yanıt veremeyenler bu işi yapamaz. Asıl ‘Mümeyyiz Rapor’u alması gereken Sayın Koç’tur. Bu raporu alsın ki, o bilgisayarların nasıl ve neden buharlaştığına yanıt verebilsin” dedi.
Ergün Koç’un “Yaşlılar Haftasında çiçek göndereceğim” sözüne karşı Onur, yalnızca kendisine değil, binlerce eli öpülesi yaşlıların da unutulmaması gerektiğine işaret etti.
Gerçeklerden kimsenin kaçamayacağını belirten Erol Onur, “Belediye’yi 2004’te ağlayarak teslim aldı, 30 Mart sabahı da müfettişlere hesap verecek. Belediyeyi ağlaya ağlaya teslim edecek. Kaybettiği gece Karacabey’i terk etmezse eğer, bir hafta yanımda staj yapabilir ve Belediyeciliğin nasıl yapıldığını” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un çikolata ve kolonya ile yolsuzluğun yapılamayacağı sözlerinin aldatmacadan ibaret olduğunu savunan Onur, “Sadece çikolata ve kolonyada bu kadar büyük vurgun yapılabiliyorsa, diğer vurgunları varın siz düşünün” dedi.
Onur açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sayın Koç’un Belediye’yi nasıl talan ettiğini belgelerle ortaya koydum. Hesap vermesi gerekirken, demogoji yaparak geçiştirmeye çalıştı. Sayın Koç, önce aklın yaşta değil başta olması gereğini bilmesi gerekir. Şu anda benim birçok şirkette yönetim kurulu başkanlığı gibi görevim var. 60 yıldır da ticaretin içerisindeyim. 1994 – 2004 yılları arasında yaptığım belediye başkalığı herkesin gözü önündedir. Ne yedim ne yedirdim. Yaptığım tüm hizmetleri Karacabey’in öz kaynaklarını kullanarak gerçekleştirdim. Kendisine trilyonları olan bir belediye bıraktım. Açıkçası ben belediyeye kravatımı değil, kafamı koydum. Peki Koç ne yaptı? Koç her meclis toplantısında, İller Bankası’ndan borçlanmak adına meclisten yetki istedi. Kabul ettiremeyince de avazı çıktığınca bağırdı. 5 yıl boyunca tüm kurumlarla ve sivil toplum örgütleriyle kavga etti. Daha düne kadar gazete beyanatlarında ağza alınmayacak söylemleriyle AKP’ye demediğini bırakmadı. Koltuğa yeniden oturmak adına söylediklerini ne çabuk unuttu. Adama demezler mi ‘Mümeyyizlik belgen var mı?’ diye. Yok öyle yağma, sen önce 5 yılın hesabını vereceksin. Çikolata ve kolonya gibi bir faturadan 4 bin 500 lira gibi bir fazlalık çıkıyorsa bunun gerekçesini kamuoyuna açıklayacaksın. Sizin Paris anlayışınıza göre bu yolsuzluk olmayabilir, ancak sokaktaki binlerce işsiz ve asgari ücretle geçim sağlamaya çalışan hemşehrilerim adına önem arz etmektedir. Ve onlar adına da bunun hesabını soracağımı bir kez daha yineliyorum.”
Karacabey halkının 29 Mart’ta en doğru kararı vereceğine inandığını kaydeden Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur, belirsizliğin, deneyimsizliğin değil, tutarlılığın ve birikimin göz önüne alınmasını istedi.
Karacabey’in son 5 yılda 15 yıl geriye gittiğini belirten Onur, 23 trilyon yıllık geliri olan bir belediyenin emin ellere teslim edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Genel ile yerel seçimlerin birbiriyle karıştırılmaması gerektiğini hatırlatan Erol Onur, bu konuda parti rozetlerini bir kenara çıkartarak, ayrım gözetmeksizin her kesime eşit hizmeti sunacak kadrolara “EVET” mührünün vurulması gerektiğini belirterek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.