Yıldız’dan “14 Aralık” değerlendirmesi

Karacabey Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Gürsoy Yıldız, “14 Aralık Operasyonu”nu değerlendirdi. Süreci kaygıyla takip ettiklerini dile getiren Gürsoy Yıldız, “10 yıllardır benzer birçok operasyon gerçekleştirildi. Halkımızın, kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığı bu tür operasyonları ilerisini düşünerek değerlendirmesinde fayda görüyoruz” dedi.
Gürsoy Yıldız, “Bazı basın kuruluşları ile polislere yönelik gerçekleştirilen operasyon, ülkemizde geçmişte yaşanan süreçlerin şekil değiştirerek devam ettiğini gösteriyor. Yaşananlar her ne nedenle olursa olsun, adalet duygusu ve hukuk devleti kavramı ile izah edilemez. Ülkemiz ve milletimizin hayrına olamaz. Olumsuz sonuçları ilerleyen zamanlarda daha acı bir şekilde görülecektir. Saadet Partisi olarak yaşananları ilerisini düşünerek takip ediyoruz. 10 yıllardır benzer birçok operasyon gerçekleşti. Kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığı bu tür operasyonlara halkımızın da ilerisini düşünerek değerlendirmesinde fayda olacağına inanıyoruz” dedi.
28 Şubat sürecinin çocuk mahkûmu Yakup Köse’nin önceki gün tekrar tutuklanmasını zamanlama olarak manidar bulduğunu ifade eden Yıldız, “Bu kaotik ortamda 28 Şubat’ın çocuk mağdur-larından Yakup Köse’nin yeniden gözaltına alınıp tutuklanması da ayrıca düşündürücü bir konudur.
17-25 Aralık operasyonları olarak hafızalarda yer eden ve hükümete yönelik gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunun yıl dönümüne denk gelen 14 Aralık operasyonu kafalarda Ergenekon ve Balyoz davalarından kalan soru işaretlerini gidermemiş aksine çoğaltmıştır. Dün yapılan yanlışlar, bugün yapılacak yeni yanlışlarla düzeltilemez. Operasyonlar dün yapılan yanlışları düzeltmeye yönelikse, bunun hukuk devletinde daha uygun yolları vardır. Şüphesiz dünkü yanlışlarda iktidarın sorumluluğu da en az o yanlışları yapanlar kadardır. Yanlış, adalet ile düzeltilir, keyfi yorumlarla değil.
Köşeye sıkışan ya Milli Görüş’e sarılıyor ya da tam tersine saldırıda bulunuyor. Altını çizerek belirtiyoruz ki, AKP-Cemaat birlikteliğini kapsayan süreç de dahil 12 yıllık hükümet etme biçimi Milli Görüş’ün siyaset yapma tarzıyla da ortaya koyduğu ilkelerle de bağdaşmıyor. AKP hükümetinin yaptıklarını ‘Bunlar hala Milli Görüş gömleğini çıkarmamış’ diyerek eleştirmek akıl dışıdır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.