Yeşildere Barajı tarıma hayat verecek

Karacabey’i sulu tarıma kavuşturacak Yeşildere Barajının yapımına hızla devam ediliyor.
Yeşildere Mahallesi’ne 1 km mesafede, Karaniç Deresi üzerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşaatına başlanan proje kapsamında, barajdan sağlanacak su ile 38 bin 850 dekar zirai arazi suya kavuşacak.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da yakından takip ettiği Yeşildere Barajı’ndaki çalışmalar hızla sürüyor.
2017 yılında hizmete alınması hedeflenen projede yüzde 16 fiziki gerçekleşme sağlandı. Temelden yüksekliği 67 metre, talvegden gövde yüksekliği 57,5 metre olan ve dolgu hacmi 787 bin metreküp kapasiteli olan baraj, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa ediliyor.
Baraj inşaatında bugüne kadar ulaşım yolları, dip savak derivasyon tüneli çıkış kazıları tamamlanarak tünelin çıkış tarafında 9 metre ilerleme sağlandı.
Eroğlu, konuya ilişkin, “Hizmete alacağımız bu baraj ile Yeşildere, Yenice, Emre, Obaköy (Makbuleler), Çavuşköy, Yeni Ziraatli ve Danişment mahallelerine ait sulanabilir tarım arazilerinin 38 bin 850 dekarlık kısmı sulu tarıma kavuşturulacak” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.