“Yerli malı üret, yerli malı tüket!”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, partisinin “Yerli malı üret, yerli malı tüket” sloganıyla başlattığı 7 maddelik acil önlem paketini kamuoyuyla paylaştı. Türkiye’nin ekonomik anlamda sıkıntı içinde olduğunu vurgulayan Kurur, “Atatürk’ün ‘tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür’ sözünün acilen uygulanması gerektiği günler geçiriyoruz.” dedi.
Vatan Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak kritik bir süreçten geçtiği, ABD’nin beslediği terör örgütleri ve darbe girişimiyle üzerimize gelen emperyalist devletler hala ülkemizi sıkıştırmanın yollarını arıyorlar. Ekonomik gidişatla birlikte düşünüldüğünde ciddi bir tehditle karşı karşıyayız. Ülkemiz küresel dolar vurguncularının kıskacında, onların şantaj ve spekülasyonlarına direnmeye çalışıyor. Ülkemizi yönetenlerin yetersizlikleri nedeniyle direncimiz zayıflamaktadır. Ülkemizin tüketim ve borçlanma ekonomisinin pençesinde her geçen gün daha da kan kaybettiğini görüyoruz. Döviz kontrol edilemiyor. Maliyetler ve fiyatlar yükseliyor, faizler artıyor, iflas bayrakları çekiliyor. Alım gücü düşüyor ve işten çıkarmalar artıyor. Kimse geleceği ön göremiyor.
Enflasyonla topyekün mücadele gibi müdahaleler kesin çare içermiyor, Özetle Atatürk’ün ‘tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür’ sözünün acilen uygulanması gerektiği günler geçiriyoruz. Ülkemizin kurtuluşu Vatan Partisi’nin yıllardır söylediği üretim ekonomisini kurmaktan geçmektedir. Bu kapsamla Vatan Partisi olarak 7 maddelik acil önlem paketi önermekteyiz. Kurtuluşumuz Vatan Partisi’ndedir.
Yaşanan sorunların çözümü için kararlı bir iktidar gerektiği bu günlerde Türk milletine güveniyoruz. Üreteceğiz, kazanacağız, büyüyeceğiz, güçleneceğiz, ilerleyeceğiz. Yerli malı üretmeli, yerli malı tüketmeliyiz. Ülkemiz büyüsün, Türk milleti kazansın. Üretim ekonomisini programımızın ve 7 maddelik acil önlem paketimizi yurttaşlarımıza sunacağız. Ülkemizin tohumu, gübresi, ara malı sanayisi, teknolojisi, nitelikli insan gücü vardır.
Konya’sı, Diyarbakır’ı Ankara’sı, Kars’ı, Aydın’ı, Aziz Sancar’ı, Canan Dağdeviren’i, milli sanayicileri vardır. Ülkemizin sistem içi sıkışıklıklarından kurtarma programı ve siyasetleriyle tek seçenek Vatan Partisi’dir. Ekonomik krizin halkın tüm kesimlerini derinden etkilediği bu günlerde partimizin üretim ekonomisi programını, ülkemizin gündemine daha baskın bir şekilde sunacağız. 7 maddelik paketimiz ise şöyledir;
1- Paranın ülkeye giriş ve çıkışı kontrol altına alınmalıdır.
2- Başta komşu ülkelerle olmak üzere, dış ticarette alım-satım anlaşmaları en hızlı şekilde milli para ile yapılmalı ve uygulanmalıdır.
3- İç ve dış borçlar Türkiye’mizin ve vatandaşlarımızın yararları gözetilerek yeniden yapılandırılmalıdır. Devlet yönetiminde lükse ve aşırılığa son verilerek tasarrufa gidilmelidir.
4- Kayıp-kaçakları ve dengesizlikleri de önlenecek şekilde vergi reformu yapılmalıdır. Asgari ücret liranın alım gücü üzerinden yapılacak hakkaniyetli bir hesapla iyileştirilmelidir.
5- Dışa bağımlılığı azaltacak öz kaynaklarımızı ve nitelikli insan gücümüzü üretime ve tüketime sokan modern sanayi ve teknoloji atılımı için yatırım ve teşvikler planlanmalıdır.
6- Esnaf, sanatkâr ve kobiler üzerindeki banka payları ile vergi yükü hafifletilmelidir, lüzumsuz AVM kurulmasına son verilerek işletmelerimiz korunmalı ve desteklenmelidir.
7- Türkiye’yi beslenme, giyim, gübre, tohum ve damızlıkta yeniden kendine yeterli ve zengin bir ülke haline getirmek için uluslararası kuruluşların dayatmaları reddedilmeli ve büyük bir tarım atılımına girişilmelidir.
Üretirsen var olursun, üretmezsen yok olursun. Vatan Partisi olarak bu ülkeyi üretim ekonomisi temelinde yeniden inşa edeceğiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.