Yenisarıbey’den Hayır Lokması

Yenisarıbey Mahallesi geçtiğimiz Cumartesi günü ürünlerine bereket, halkının birlik ve beraberliğinin geleceğe yansıması inancıyla Hayır Lokması döktürdü. Hayır Lokması etkinliğine Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK, MHP, CHP ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, iYİ Parti İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, Vatan Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, Vatan Partisi Bursa önceki İl Başkanı Nadir Erol, Vatan Partisi İşçi-Sendika Büro Başkanı Salih Altıparmak, komşu köy muhtarları ve ilçe halkı katılım sağladı. Yoğun katılımın yaşandığı lokma dökülmesine Ova köyleri yolunu kullanan kamyon, traktör, tır sürücüleri de ilgi gösterdi. Mahalle Muhtarı Engin Çiftçi ve azaların karşıladığı konuklar lokma eşliğinde sunulan zeytin, peynir, pekmez ve içeceklerle ilçe ve köylerinin umut, dilek, sıkıntı ve beklentilerini paylaştı. Köy gençleri katılım sağlayan konuklara hizmet etmekte birbirleriyle yarışırken sağlanan düzen ve disiplin hayranlık uyandırdı. Masaları da tek tek dolaşan Mahalle Muhtarı Engin Çiftçi ve azaların birlikteliği gözlerden kaçmadı.
Mahalle Muhtarı Engin Çiftçi; “Köyümüzde ilk kez böyle etkinlik düzenleniyor. Kaygılarımız ve korkularımız vardı. Ancak köy halkı gencinden yaşlısına hiçbir farklılık ve ayrım yaşamadan ve yaşatmadan böyle anlamlı bir etkinliği gerçekleşti. Ürünlerimize bereket, halkımıza esenlik ve huzur diliyoruz. Yenisarıbeyliler olarak Karacabey’imizin çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan emekçilerine bol ve bereketli ürünler dilerken birlik, beraberlik içinde ürettiğimize gereken değerin verilmesi için mücadeleye çağırıyoruz” dedi.
Etkinliğin sonunda Vatan Partisi Bursa İşçi-Sendika Büro Başkanı Salih Altıparmak, Yenisarıbey Muhtarı Engin Çiftçi’ye Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek’in bir kitabını hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.