Yeniköy ve Malkara yaza hazır

Karacabey Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte hızlı bir nüfıs artışı yaşanacak olan yazlık tatil yerleri Yeniköy ve Malkara'daki çalışmalarda sona geldi. Yapılan hazırlıklar neticesinde Yeniköy ve Malkara'da 2013 sezonu hazırlakları tamamlandığı, tek eksikliğin tatilciler olduğu bildirildi.

Belediye Başkanı Ergün Koç'un talimatlarıyla önceki gün Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, Destek Hizmetler Müdürü Numan Nerse ve Yeniköy Kamp Amiri Yılmaz Çakır ile birlikte çalışmalarda ki son durumu yerinde inceledi.

İlk olarak kaldırımların boyanması işini değerlendiren Düzgören, özellikle ana caddenin şık bir görnüme kavuştuğunu ve kendini  daha şık gösterdiğini ifade etti.  Boyama işleminin sadece kaldırımlarla sınırlı tutulmadığını ve tüm elektrik direkleri, banklar, korkuluklar ve çocuk oyun guruplarının gerekli boyama işleminden geçirildiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Yeniköy ve Malkara'da ki bahçe düzenlemelerini de inceleyen heyet, dikilen yeni ağaç ve çiçeklerin bakım çalışmalarının yanı sıra çimlerin düzenli olarak sulanarak belirli aralıklarla biçildiğini kaydetti. Bunun yanında yol kenarlarında ve kumsal alanlarda oluşan dikenliklerinde belediye tarafından görevlendirilen personel aracılığıyla tek tek temizlendiği açıklandı. Öte yandan Başkan Ergün Koç bu yıl için Yeniköy ve Malkara'ya 15 bin mevsimlik çiçeğin ekileceğini belirtti.

Yeniköy ve Malkara sahillerinde denize girilen alanlarda ki duşların yenilenerek bakımdan geçmesi yine sezon için tamamlanan hazırlıkların içerisinde yer alırken duş kabinlerinin mavi brandalarla çevrelenerek daha rahat duş alma  imkan sağladığı ve mavi renkli brandalar sayesinde daha kolay belli oldukları belirtildi.

Denetlemeleri Malkara'da da sürdüren ekip,  yazlıklarda ki yerini  yeni yeni almaya başlayan yazlıkçılarla da sohbet  etme imkanı buldu. Düzgören ve beraberindeki yetkililer, burada vatandaşın şikayertleriylede yakından ilgilendi.

Özellikle Malkara'da ki deniz yüzünden çöken yol sorunu hakkında şikayetlerini dile getiren vatandaşlara Düzgören  "Bizler daha önceki yıllarda neredeyse her sene bu denizin yola ve kaldırıma uyguladığı tahribat sonrası yeni kaldırım ve asfaltı yaptık. Ancak gördük ki bunu her sene yapsak her sene yıkılacak. Yazın yaptığımızı kışın deniz bozuyor.  Birde bu işi boşuna yapmış oluyoruz bu durumda. Şimdi Kaymakamlık ile Kurşunlu Köyü Muhtarlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde alt yapı konusunda bize desteklerini sürdürüp, sağlamlaştırmak için gerekli malzemeyi hazır ederse, bizler o gün burada çalışmalarımıza başlayacağız ve bir hafta içerisinde bu yolu yine düzenli haline getireceğiz. Aksi takdirde yaptığımız yatırım yine boşa gidecek ve böylelikle halkın parası göz göre göre çöpe atılmış olacak. O yüzden bu yolun alt yapısı olana kadar biz buraya çivi çakamayız" şeklinde açıklamada bulundu.

Yapılan hazırlıkların eksiksiz ve kusursuz devam ettiğini ifade Başkan Yardımcısı Düzgören, "tüm çalışmalar sona erdi sayılır. Son olarak kum temizleme aracımız Malkara ve Yenköy kumsallarını tarayacak ve Yeniköy genel anlamda yaza merhaba demiş olacak." Şeklinde konuşurken  yaz ayları boyunca yine olası durumlarda yazlıkçıların temel sorunları için destek hizmet ekiplerinin tetikte olacağını, güvenli ve huzurlu bir tatil için belediye olarak titiz bir çalışma sergilediklerini sözlerine ekledi .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.