Yeni üniversite kurulacak!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun, Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu’nda değişiklik içeren kanun tekliflerinin kabul edilmesi halinde Bursa’da İnegöl Üniversitesi, Gemlik Üniversitesi, Dağ Birlik Üniversitesi, Mustafakemalpaşa-Karacabey Üniversitesi ve Göl üniversitesi adında 5 yeni üniversite kurulacak.
CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa’nın ekonomi ve sanayisinin yanı sıra tarihi, doğal, sosyal ve kültürel zenginlikler açısından da büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin bilimsel araştırmalarla desteklenmesini gerektiğini vurgulayarak, geçen dönem vermiş olduğu kanun tekliflerini yeniden Meclis gündemine taşıdı.
CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından hazırlanan ve Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu’nda değişiklik içeren kanun tekliflerinin Komisyonda ve Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesi halinde; İnegöl’de“İnegöl Üniversitesi” ismiyle, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde ‘Mustafakemalpaşa Karacabey Üniversitesi’ ismiyle, Gemlik’te “Gemlik Üniversitesi” ismiyle, Orhangazi ve İznik ilçelerinde “Göl Üniversitesi” ismiyle, Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde ise “Dağ Birlik Üniversitesi” ismiyle 5 yeni üniversite kurulacak.
Bursa’nın ülkemiz ekonomisi içinde büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kurulması teklif edilen yeni üniversitelerle şehrin bilim merkezi haline gelmesinin de önünün açılacağını belirtti.
TBMM Başkanlığına sunulan Kanun tekliflerinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi. “Bursa, 3 milyonu bulan nüfusu ve her yıl aldığı ortalama 60 bin kişilik göç ile sürekli büyüyen bir cazibe merkezidir. Nüfus olarak ülkemizin 4. şehri olsa da ekonomiye katkısı açısından 2. sıradadır. Tarım, turizm, sanayi ve tarih şehri olan Bursa’da bugün sadece 2 tane üniversite bulunmaktadır. Gerek ekonomiye katkısı gerek diğer zenginlikleri göz önünde bulundurulduğunda üniversite sayısının yetersiz olduğu ve bölgenin tarih, termal, maden, ormancılık ve hayvancılık başta olmak üzere bilimsel açıdan desteklenmeye ihtiyacı olduğu açıktır.
Bu nedenle mevcut zenginliklerin ve potansiyelin, bilimsel araştırma ve geliştirme politikalarıyla desteklenmesi, nitelikli eleman yetiştirilmesi ve ülke ekonomisine katkısının daha da büyümesi amacıyla Bursa’nın ilçelerinde 5 yeni üniversite kurulması teklif edilmiştir”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.